Na het overlijden van haar man Harald is er nog slechts één man in het leven van actrice Loes Luca: haar adoptiezoon Art-Jan de Vries, van wiens bestaan slechts weinigen wisten.

Hoe ouder Loes Luca wordt, hoe dankbaarder de 64-jarige actrice is voor de aanwezigheid van adoptiezoon Art-Jan de Vries (40) in haar leven. Zeker na het overlijden van haar man Harald van der Lubbe, in 2008, en de verhuizing van haar dochter Nina (30) naar Engeland, is het voor Loes fijn dat er nog iemand in haar buurt is die een oogje in het zeil houdt. ‘Mijn man en ik hebben Art-Jan achttien jaar geleden geadopteerd,’ legt Loes in gesprek met Story uit. ‘Niet op papier, maar in ons hart. We hebben hem leren kennen op theaterfestival De Parade, daar was hij ober aan onze stamtafel. Dan spreek je elkaar dagelijks, de hele zomer. Al vrij snel kwamen we erachter dat Art-Jan wel wat liefde kon gebruiken. Art-Jan had geen moeder meer, die was overleden, en kon toentertijd niet zo goed met z’n vader opschieten. Dus hij kon op dat moment wel een vader en moeder gebruiken: nou, dat wilden Harald en ik graag voor hem zijn!’

Tweede vader

Intussen is Art-Jan nog altijd kind aan huis bij Loes in Rotterdam. Aan de keukentafel halen ze regelmatig herinneringen op aan Harald, die tien jaar geleden zo plotseling overleed. Hoewel de klap voor Loes, Nina en de kinderen van Harald, dochter Tessa (38) en de tweeling Boris en Jim (35), het hardst aankwam, was het ook voor Art-Jan verdrietig om afscheid te moeten nemen van zijn tweede vader. ‘Art-Jan had een heel goede band met Harald en heeft echt volop meegedraaid in ons gezin. Nu nog steeds trouwens,’ merkt Loes op. ‘Hij krijgt altijd, als hij is blijven eten, de kliekjes mee naar huis. Art-Jan heeft zelfs een sleutel van mijn woning en zal nooit meer uit mijn leven verdwijnen. Ik beschouw hem als mijn bloedeigen zoon!’ Het is geen toeval dat Loes zo dol is op Art-Jan. De twee delen hun passie voor acteren en alles wat daarbij komt kijken. Zo verdient Art-Jan zijn geld als theatermaker, acteur en presentator en staat hij dan ook geregeld samen met Loes op het podium.

Lees het hele artikel in Story 5. Deze editie ligt nu in de winkel.


Beeld: Peter Smulders 

Op 10 juli werden Roxeanne Hazes en haar geliefde Erik Zwennes de trotse ouders van hun zoontje Fender, en binnenkort stappen de twee in het huwelijksbootje. Wanneer de bruiloft plaats gaat vinden, is nog niet bekend, maar Xander de Buisonjé heeft al wel een paar andere belangrijke details verklapt.

Las Vegas

Aan RTL Boulevard heeft de zanger verteld dat de plechtigheid zal plaatsvinden in Las Vegas. ‘Ik hoor vanzelf wanneer het is’, zegt hij. Dat is niet het enige wat de zanger over het huwelijk gezegd heeft; óók onthult hij wie Roxeanne en Erik in de echt zal verbinden.

B.A.B.S.

Die schone taak ligt bij niemand minder dan… Xander zelf! ‘Ik heb een hele leuke band met Rox, ik ga ze ook trouwen’, aldus de zanger die bovendien Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand is. ‘Dat hebben ze me gevraagd.’

Niet trouwen

Wegens de afwezigheid van haar vader was Roxeanne eigenlijk niet meer van plan om ooit nog in het huwelijksbootje te stappen. ‘Ik heb jarenlang gezegd dat ik niet wil trouwen, omdat mijn vader me niet kan weggeven. Daarmee is mijn beeld dat papa mij als prinsesje kan weggeven, weg’, zegt ze zelf in het entertainmentprogramma. Erik bracht daar verandering in. ‘Toen hij het vroeg, dacht ik: ja, natuurlijk wil ik met jou trouwen.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Lotte en Thijs zitten op een fijne school in een leuke klas, bij de lieve juf Evi. Maar dan wordt de enge juf Brakel directeur en verandert alles: verjaardagen mogen niet meer gevierd worden, trakteren is ten strengste verboden en schoolreisjes worden afgeschaft. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel.

Zouden ze ooit nog van haar afkomen? Een heerlijk spannend boek voor kinderen vanaf acht jaar, geschreven door de gerenommeerde schrijfster Carry Slee. Story geeft tien exemplaren weg! 

Vul hier het winformulier in een maak kans.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.