Na het overlijden van haar man Harald is er nog slechts één man in het leven van actrice Loes Luca: haar adoptiezoon Art-Jan de Vries, van wiens bestaan slechts weinigen wisten.

Hoe ouder Loes Luca wordt, hoe dankbaarder de 64-jarige actrice is voor de aanwezigheid van adoptiezoon Art-Jan de Vries (40) in haar leven. Zeker na het overlijden van haar man Harald van der Lubbe, in 2008, en de verhuizing van haar dochter Nina (30) naar Engeland, is het voor Loes fijn dat er nog iemand in haar buurt is die een oogje in het zeil houdt. ‘Mijn man en ik hebben Art-Jan achttien jaar geleden geadopteerd,’ legt Loes in gesprek met Story uit. ‘Niet op papier, maar in ons hart. We hebben hem leren kennen op theaterfestival De Parade, daar was hij ober aan onze stamtafel. Dan spreek je elkaar dagelijks, de hele zomer. Al vrij snel kwamen we erachter dat Art-Jan wel wat liefde kon gebruiken. Art-Jan had geen moeder meer, die was overleden, en kon toentertijd niet zo goed met z’n vader opschieten. Dus hij kon op dat moment wel een vader en moeder gebruiken: nou, dat wilden Harald en ik graag voor hem zijn!’

Tweede vader

Intussen is Art-Jan nog altijd kind aan huis bij Loes in Rotterdam. Aan de keukentafel halen ze regelmatig herinneringen op aan Harald, die tien jaar geleden zo plotseling overleed. Hoewel de klap voor Loes, Nina en de kinderen van Harald, dochter Tessa (38) en de tweeling Boris en Jim (35), het hardst aankwam, was het ook voor Art-Jan verdrietig om afscheid te moeten nemen van zijn tweede vader. ‘Art-Jan had een heel goede band met Harald en heeft echt volop meegedraaid in ons gezin. Nu nog steeds trouwens,’ merkt Loes op. ‘Hij krijgt altijd, als hij is blijven eten, de kliekjes mee naar huis. Art-Jan heeft zelfs een sleutel van mijn woning en zal nooit meer uit mijn leven verdwijnen. Ik beschouw hem als mijn bloedeigen zoon!’ Het is geen toeval dat Loes zo dol is op Art-Jan. De twee delen hun passie voor acteren en alles wat daarbij komt kijken. Zo verdient Art-Jan zijn geld als theatermaker, acteur en presentator en staat hij dan ook geregeld samen met Loes op het podium.

Lees het hele artikel in Story 5. Deze editie ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders 

Na de stukgelopen relatie met rapper Lil’ Kleine heeft vlogster Monica Geuze het geluk in de liefde hervonden met FC Groningen-spits Lars Veldwijk, van wie ze in blijde verwachting is. Onlangs raakte het stel flink in opspraak toen Monica het geslachtsdeel van Lars ‘per ongeluk’ in beeld bracht. 

In het leven van de bekendste vlogster van ons land, de 23-jarige Monica Geuze, zijn twee dingen altijd binnen handbereik: haar mobiele telefoon, waarmee ze haar bijna 900.000 volgers op Instagram dagelijks van foto’s en filmpjes voorziet, en haar vriend en profvoetballer Lars Veldwijk (26). Ondanks het feit dat Monica in haar vlogs haar dagelijkse beslommeringen aan ruim 400.000 abonnees laat zien al veel details over haar privéleven prijsgeeft, raakte ze onlangs flink in opspraak toen ze het geslachtsdeel van Lars ‘per ongeluk’ in beeld bracht. Vervolgens barstte er online een orkaan van kritiek los op Monica en Lars, waarop de vlogster besloot het filmpje te verwijderen. Kennelijk valt de naakte waarheid zélfs op het internet niet bij iedereen in de smaak.   

Dit artikel komt uit Story editie 16. Nu in de winkel. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: Peter Smulders

Op de recente foto’s die Story publiceerde van Sylvie Meis en Sander Klieverik, terwijl ze in romantisch Parijs verbleven, leken de twee nog zo gelukkig. Maar volgens insiders zou de liefde inmiddels bekoeld zijn. Dokter Sander schitterde dan ook door afwezigheid tijdens de uitbundige festiviteiten voor Sylvies 40ste verjaardag. Ook werd zijn naam niet één keer door Sylvie genoemd tijdens haar emotionele openingsspeech.

Toen Sylvie Meis nog samen was met haar Libanese verloofde Charbel Aouad, had ze zich haar veertigste verjaardag heel anders voorgesteld. Het oorspronkelijke plan om samen met vrienden en familie een knalfeest te geven op een nader te bepalen A-locatie, ging na de breuk met Charbel de prullenbak in. Sylvie wilde haar verjaardag echter niet zomaar voorbij laten gaan, en beleefde samen met haar familie en dierbare vrienden een feestweekend in haar woonplaats Hamburg. Maar haar nieuwe liefde Sander Klieverik (32), met wie ze recentelijk nog zo verliefd door Parijs flaneerde, was in geen velden of wegen te bekennen! Niet tijdens het taart-moment bij Sylvie thuis, niet tijdens een chique lunch, niet tijdens het diner in restaurant Henny’s én niet tijdens de glamourparty in het Radisson Blu Hotel. Bij die laatste locatie fungeerde Sylvies broer Daniël als chaperonne, terwijl iedereen had verwacht dat ze aan de arm van Sander haar entree zou maken. En het was niet Sander die Sylvie tijdens een openingsspeech ten overstaan van de zestig gasten de liefde verklaarde, maar wederom haar broer Daniël.

Lees er meer over in Story editie 16. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk 'm via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: Hollandse Hoogte