Loek Kessels, beter bekend als 'Lieve Mona' uit Story, heeft haar naderende einde aangekondigd. De schrijfster heeft naar eigen zeggen 'misschien een week' te leven en neemt afscheid van haar lezers.

Loek heeft twee jaar gevochten tegen een ziekte, waar 'nauwelijks tegen te vechten valt'. De schrijfster heeft geen opties meer. 'Dus heb ik besloten te kiezen voor de laatste mogelijkheid: nog steeds rechtop en menswaardig,' laat ze weten op Facebook. 'Niet lang meer. Misschien een week, zo is me door degenen die het weten kunnen verteld.' Aan welke ziekte ze lijdt, maakt ze niet bekend.

Niets verbergen

De schrijfster wil graag duidelijkheid geven aan haar fans. 'Als de dag binnenkort komt waarop ik niet meer zal reageren of met jullie delen, dan weten jullie tenminste ‘waarom’. Want voor vrienden hoef je niets te verbergen. Die begrijpen je en accepteren je besluiten, waarvoor je ook kiest.'

Lieve Mona

Loek beantwoordde jarenlang honderden brieven in Story voor de rubriek 'Lieve Mona'. Ze werkte er van 1974 tot begin 1999 en vanaf 2006.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders