Wat is je eerste herinnering aan eten? 
‘De courgettesoep van mijn moeder. We hadden die vroeger uit onze moestuin, waarin ook andere groente groeide. We mochten alles plukken en die courgettes waren altijd megagroot. Daar werd dan een enorme pan soep van gemaakt.’

More content below the advertising

Wat vind je lekker en wat niet? 
‘Ik vind gezond eten steeds lekkerder. Dat is ook de invloed van mijn vriendin Renée. Vegetarisch eten, zoals linzen en couscous, vind ik heerlijk. Franse kaas vind ik echter niet lekker.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten? 
‘Sinds kort hebben we een extra vriezer en het idee van onze duurzame woning is dat we ook ons eigen eten verbouwen. We hebben dus, net als vroeger, een moestuin, en we hebben bij de plaatselijke boer het vlees van zijn koeien gekocht. Dus we hebben altijd eten op voorraad en schotelen onverwachte gasten een duurzame en biologische maaltijd voor.’

Dit artikel komt uit Story editie 11. Nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: Peter Smulders