Voor Liz Snoijink is het lastig haar rol als oma te vervullen. Haar zoon Esra woont met zijn Taiwanese vrouw Rita en hun 1-jarige tweeling in Japan, waardoor de 62-jarige actrice haar kleinkinderen slechts enkele keren per jaar ziet. 

Haar zoon Esra woont met zijn Taiwanese vrouw Rita en hun 1-jarige tweeling, Midori en Nozomi, in Japan, waardoor het contact voornamelijk via de telefoon en Skype plaatsvindt. Zeker nu de kindjes zich in een levensfase bevinden dat ze elke dag nieuwe dingen leren en kunnen, is het voor Liz lastig zo ver verwijderd van het gezin van haar zoon te zijn. ‘Het gemis van Esra is hetzelfde gebleven, er is met de komst van de tweeling alleen een nieuw gemis bij gekomen,’ vertelt Liz aan Story.

Oma

‘Het is een wonder om oma te zijn. En de tweeling lijkt ook nog heel erg op mijn zoon toen hij zo klein was.’ Liz is zelf net terug uit Japan, waar ze elk jaar in de maand januari verblijft. De vorige keer dat Liz bij haar zoon en zijn gezin was waren de kinderen nog baby’s, maar intussen zijn ze al ‘echte mensjes’ geworden. ‘Ze noemen me ook oma, nu,’ glundert Liz. ‘Al is dat in hun taal ema. Midori en Nozomi babbelen een beetje Chinees, de taal van hun moeder, dus ik versta er geen snars van. Maar er is contact.'

Lees het hele verhaal in editie 7. Nu in de winkel.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders