Linda de Mol had het getouwtrek tussen Talpa en RTL over haar programma's Oh wat een jaar! en Weet ik veel niet zien aankomen. De presentatrice had een goede relatie met haar oude werkgever en had verwacht dat ze haar eigen titels mee kon nemen. De rechtszaak viel dan ook rauw op haar dak, zo vertelde Linda in de nieuwe Net5-talkshow Ladies Night met Merel Westrik.

Linda benadrukte dat ze voor een deel eigenaar is van de programma's. 'Ik heb ze zelf bedacht en zelf succesvol gemaakt. Ik had dit niet verwacht', aldus de presentatrice, die RTL eerder dit jaar verruilde voor Talpa. De mededeling dat RTL juridische stappen zou ondernemen kwam ook nog eens een dag na haar eerste succesvolle programma bij SBS6. 'Het voelde heel erg alsof ze wilden voorkomen dat ik met m'n eigen programma's nog meer kijkcijfers zou scoren.'

Article continues after the ad

'Het gekke is dat ze het nu ook willen maken met andere presentatoren. Wie wil dat nu?', vroeg Linda zich af. 'Dat voelt gewoon niet fijn.' Wie de beoogde nieuwe presentatoren zijn, wist ook zij nog niet.

Linda bedenkt iets nieuws

Linda wil de hele 'nare' kwestie nu het liefst loslaten. Ze twijfelde nog om zelf een kort geding op te zetten, maar steekt liever haar 'tijd en geld in iets nieuws'. 'Dat moet ook want over een paar maanden weer op de buis en ik heb nog geen nieuw programma. Er is veel aan gelegen om met iets leuks te komen. Het beste scenario zou zijn dat dat zo leuk is dat ze denken: hadden we haar nu maar dat andere programma gegeven.'

De afgelopen maanden was er discussie tussen RTL en Talpa over een aantal contractuele afspraken rondom de programma's. Vorige week maakte RTL bekend dat Oh, wat een jaar! en Wat ik veel bij de zender blijven. In het voorjaar moeten ze terugkeren op de buis. Ruben Nicolai, een van de teamcaptains in Oh, wat een jaar!, stelde eerder woensdag in RTL Boulevard voor dat RTL Linda misschien 'eventjes' kon lenen om het programma nog een keer te doen.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.