Linda de Mol legt haar strijd tegen de overtollige kilo's vast in een vlog voor LINDA.tv. Dat ze haar gewicht straks overal terugziet, daar knapt ze niet van op, maar alles voor dat ene doel: die overtollige kilo's lozen. 

Article continues after the ad

Inspiratie 

Linda ziet de grote koppen in de media al helemaal voor zich, vertelt ze in het AD. "Tv-koningin weegt zoveel kilo." Toch wil ze haar strijd tegen de kilo's delen ter inspiratie van anderen. Om te laten zien dat ook de 'tv koningin van Nederland' gewoon aankomt als ze niet let op wat ze naar binnen werkt. "Vooral in het begin is het afkicken van de dingen die je gewend bent om te doen. Je maag moet weer even krimpen. Als ik die porties zie bij een dieetrecept dan is dat confronterend. Ik eet echt te veel", vertelt ze in het AD. 

Vloggen

"Ik zag dat vloggen nooit zitten. Moet ik mezelf gaan volgen met een camera als ik naar de studio ga? Ik wil wel met een reden mijn leven vastleggen. Nou, die reden zag ik meteen toen ik ergens in januari op de weegschaal ging staan en dacht: nee. Ik ga niet zeggen wat mijn gewicht was, dat verklap ik in mijn eerste vlog. Ik kan daar nu al wakker van liggen, want ik ga dat getal natuurlijk overal terugzien."

Steun 

Linda gaat haar vlogs dus delen met de buitenwereld. Daar heeft ze wel een hele goede reden voor: "Door het met anderen te delen die ook aan het afvallen zijn, hoop ik dat we steun vinden in elkaar. En dat we er een beetje om kunnen lachen, want ik realiseer me heus dat er wel grotere problemen in het leven zijn dan dat je een paar kilo te dik bent", zegt ze in AD. 

Beeld: Peter Smulders. Bron: AD