Vanwege het overlijden van Liesbeth List gooit de publieke omroep de eigen programmering om. Op NPO 1 wordt het nieuwe NTR-programma Het Laatste Woord uitgezonden waarin Jeroen Pauw de zangeres interviewt. Het gaat om een uitzending die nog niet eerder is vertoond.

Pauw sprak in 2016 uitgebreid met List in het kader van het programma. Afspraak was dat het interview pas zou worden uitgezonden na haar overlijden. Onder anderen haar veelbewogen jeugd, de unieke band met Ramses Shaffy, haar huwelijk met Cees Nooteboom en haar comeback in de jaren negentig, aan de zijde van Frank Boeijen, komen aan bod.

Article continues after the ad

Het Laatste Woord

Jeroen Pauw heeft de afgelopen jaren meer interviews opgenomen met bekende Nederlanders op leeftijd, waarin deze terugkijken op hun leven. Uitgangspunt van die interviews is dat ze dat ze pas na hun overlijden worden uitgezonden. Liesbeth List is de eerste. Het Laatste Woord wordt vrijdagavond in plaats van Erica op Reis uitgezonden.

Opium

De NPO staat ook later stil bij het overlijden van List. Zaterdag wordt een aflevering van Opium (AVROTROS) uit 2012 opnieuw uitgezonden. En zondag zendt Omroep MAX het concert 70 jaar Liesbeth nog eens uit.

Laat me: Ramses Shaffy

NPO 2 zendt vrijdagavond Laat me: Ramses Shaffy, de film (AVROTROS) uit. Dit is de anderhalf uur durende filmversie van de succesvolle serie Ramses van Michiel van Erp, waar List (gespeeld door Noortje Herlaar) een grote rol in heeft. NPO Radio 5 laat de hele dag door veel muziek van Liesbeth List horen. Het programma Volgspot (KRO-NCRV) staat vanavond tussen 20.00 en 22.00 geheel in het teken van de zangeres.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.