Lies Visschedijk buurmeisje

Lies Visschedijk verwacht niet dat ze ooit wordt gevraagd voor de rol van 'het geile buurmeisje' of 'een fatale vrouw'. Dat doet de 45-jarige actrice uit de doeken in het AD.

De vrouwen die de actrice speelt, zijn meestal geen verleiders. "Ik zal niet snel het geile buurmeisje spelen. Of een fatale vrouw. Dat zijn zeemeerminnen die − zoals een collega het altijd omschrijft − je naar beneden trekken. Ik ben niet het type daarvoor."

Straf

Visschedijk wil ook niet, zoals sommige van haar vakgenoten, iets aan haar uiterlijk veranderen. "Ik hoef niet wekenlang met een personal trainer in de weer. Ik drink liever een fles wijn. Al die vrouwen die injecties in hun gezicht laten spuiten, alsof ze zich straffen, omdat ze oud zijn geworden. Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn. Gelukkig ken ik veel vrouwen in mijn omgeving van boven de 50 die deze fase in hun leven heel goed vinden. Zij voelen zich vrij en jong."

Vogelspotters

Lies speelt in de nieuwe Nederlandse romcom Singel 39 een hartchirurg, die als hobby graag met haar vader de natuur in trekt om vogels te spotten. "Dat element heeft Eddy Terstall, die het scenario schreef, toegevoegd. Hij kent mij goed en weet dat ik met mijn vader vaak naar vogels koekeloer. Dat fascineert mij enorm. Zelfs in Amsterdam. Wij hebben er geen weet van, van wat zich in die bomen afspeelt. Liefde, geboorte, dood, moord, het is daar één groot Game of Thrones."

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders