lieke van lexmond

Lieke van Lexmond heeft flink wat ophef veroorzaakt door een reactie te geven op de #metoo-kwestie: "Een tik op je billen op de werkvloer moet kunnen," aldus de presentatrice. 

More content below the advertising

Tik op de billen

In een nieuw interview heeft de blondine haar ongezouten mening gegeven over de #metoo-discussie, waarin seksueel wangedrag centraal staat. "In iedere branche komt het voor dat de verkeerde mensen de macht krijgen en hun positie misbruiken. Dat machtsmisbruik vind ik verschrikkelijk en die mensen mogen zeker gestraft worden," zegt ze tegenover Grazia. "Maar er zit een groot verschil tussen aangerand of verkracht worden of op de werkvloer bij wijze van grap een tik op je billen krijgen. Dat moet gewoon kunnen, ik doe daar zelf ook aan mee." 

Kritiek

Veel mensen zijn boos op de presentatrice door deze uitspraken. Op social media regent het kritiek op Lieke. "Zou ze dat nog zeggen als iedereen haar vanaf nu op haar billen gaat tikken?", reageert iemand op Twitter. "Ze zegt ‘je billen’ en ‘moet kunnen’. Allejezus wat zit ze daar fout mee," schrijft een andere Twittergebruiker.


Beeld: Edwin Smulders