lieke van lexmond

Lieke van Lexmond heeft flink wat ophef veroorzaakt door een reactie te geven op de #metoo-kwestie: "Een tik op je billen op de werkvloer moet kunnen," aldus de presentatrice. 

Tik op de billen

In een nieuw interview heeft de blondine haar ongezouten mening gegeven over de #metoo-discussie, waarin seksueel wangedrag centraal staat. "In iedere branche komt het voor dat de verkeerde mensen de macht krijgen en hun positie misbruiken. Dat machtsmisbruik vind ik verschrikkelijk en die mensen mogen zeker gestraft worden," zegt ze tegenover Grazia. "Maar er zit een groot verschil tussen aangerand of verkracht worden of op de werkvloer bij wijze van grap een tik op je billen krijgen. Dat moet gewoon kunnen, ik doe daar zelf ook aan mee." 

Kritiek

Veel mensen zijn boos op de presentatrice door deze uitspraken. Op social media regent het kritiek op Lieke. "Zou ze dat nog zeggen als iedereen haar vanaf nu op haar billen gaat tikken?", reageert iemand op Twitter. "Ze zegt ‘je billen’ en ‘moet kunnen’. Allejezus wat zit ze daar fout mee," schrijft een andere Twittergebruiker.

Beeld: Edwin Smulders

 "Binnen de grenzen van wat mogelijk is" gaat het goed met Sjoukje Hooymaayer. De 77-jarige actrice kreeg een paar weken geleden te horen dat ze eierstokkanker in een ver gevorderd stadium heeft. "Het is natuurlijk allemaal nogal wat om mee om te gaan", zegt ze maandag in De Telegraaf.

Rotziekte

Hoewel Hooymaayer besloot af te zien van verdere behandeling, stond ze zondagavond weer op het podium in de musical My Fair Lady. "Dit laat ik me door die rotziekte ook niet nog eens afnemen. Nee hoor, ik ga door." De actrice legde haar rol in de musical aanvankelijk neer vanwege haar ziekte, maar gaf anderhalve week geleden in een afscheidsbrief aan het publiek aan toch nog een paar keer te willen spelen.

Plannen

Hooymaayer heeft "nog wat plannetjes". "Volgende maand wil ik ook nog graag een paar keer het toneel op, wanneer we de afsluit hebben in Carré." Daarna wil ze met "het hele gezin" een weekeinde naar Italië. "Inderdaad maar kort, want ik moet me wel wat ontzien en de reis zal best zwaar zijn, maar we gaan er optimaal van genieten. Er komt zoveel liefde op me af, het is echt geweldig."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

De zus van volkszanger Tino Martin is zaterdag overleden. De zanger herdenkt zijn zus Kim van der Valk op sociale media.

Nooit vergeten

"Ook vandaag hield ik je hand vast, eerst warm en later koud, ik zal nooit vergeten hoe jij hebt geknokt en hoe jij in het leven stond", schrijft Tino Martin op Facebook. "Dag mijn zuster op een houtvlot!! We gaan je altijd mooie stralende lach en nog veel meer van je missen."

Liefste vrouw

Eerder deze week noemde de zanger zijn zus ''de sterkste, mooiste en liefste vrouw van onder andere de planeet aarde."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)