lieke van lexmond

Wat is je vroegste herinnering aan eten?
‘Dan denk ik aan mijn eigen moestuintje bij mijn ouders thuis. Daar mochten we mee doen wat we wilden. Ik verbouwde daarin groenten als rabarber. Elke dag keek ik of het al gegroeid was. Ik wil mijn kinderen ook een moestuintje geven.’

More content below the advertising

Wat vind je lekker en wat niet? 
‘Ik vind ontzettend veel lekker. Sushi is favoriet, maar ook het suddervlees van mijn oma is heerlijk. En alles wat gemengd is met avocado vind ik lekker. Ik ben gek op goed eten. Het gaat erom dat de producten goed zijn en dat ik weet waar het vandaan komt. Ik houd niet van orgaanvlees. Dat zal ik niet snel eten.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten?
‘Ik heb altijd iets in huis dat ik kan maken. Spaghetti met ansjovis, verse tomaten en andere lekkere groenten. En dan een eitje erdoorheen om het gerecht goed te laten binden. Of kip uit de oven. Blijf ik bij de visite en doet de oven het werk.’

Dit artikel komt uit Story editie 22. Nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders