In First Dates hoopt gastheer Sergio Vyent net zo hard als de kandidaten dat zij hun droompartner zullen ontmoeten. Zelf wist Sergio als kind niet eens wat liefde was. Tot hij als tiener bij Mien terechtkwam.

Daten is sowieso al spannend, laat staan met camera’s erbij! Maar gelukkig is daar Maître Sergio Vyent (51), die er als charmante gastheer alles aan doet om de First Dates-kandidaten op hun gemak te stellen. Zijn persoonlijke ervaringen beschreef hij in het onlangs verschenen boek De liefde volgens Sergio. Daarin staat onder andere dat je de meest onvoorwaardelijke liefde kunt krijgen van je ouders. En daar ontbrak het juist aan in Sergio’s eerste kinderjaren. Zijn ouders waren jonge muzikanten, die weinig aandacht voor hem hadden. ‘Ze waren gewoon nog niet toe aan het krijgen van kinderen,’ zegt Sergio in Libelle. Hij vroeg zich continu af of hij wel goed genoeg was. ‘Je zelfvertrouwen krijgt daardoor een knauw,’ weet Sergio, die pas op zijn elfde voor het eerst echt warmte mocht voelen toen hij in een pleeggezin terechtkwam. Zijn pleegmoeder gaf hem wél die onvoorwaardelijke liefde.  ‘Mien heeft me mijn kind-zijn teruggegeven,’ vertelt Sergio, die door zijn valse start te snel volwassen zegt te zijn geworden. Maar bij Mien voelde hij zich thuis en veilig. 

Beeld: BNN-VARA 

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 41 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.