De zomer zit er op, en dat betekent dit jaar voor de royal families van Denemarken en Groot-Brittannië dat zij hun jonkies zien uitvliegen… zo de schoolbanken in.

In Denemarken brak dinsdag het moment aan voor liefst drie prinsjes en prinsesjes om naar de basisschool te gaan. Prinses Athena (5) van prins Joachim en prinses Marie meldde zich aan de hand van papa bij haar nieuwe privéschool Sct. Joseph Sisters, waar ook haar oudere broer op zit.

 

H.H. Prinsesse Athena har i dag haft første skoledag på Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup. 📸 H.K.H. Prinsesse Marie ©

Een bericht gedeeld door DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) op

Josephine en Vincent (6), de tweeling van kroonprins Frederik en zijn Mary werden gespot op het schoolplein van de openbare school Tranegård, waar oudere broer Christian en zus Isabella ook naartoe gaan. De normaal gesproken onafscheidelijke tweeling is ingedeeld in twee verschillende klassen, volgens Frederik ‘omdat ze ook andere vriendjes moeten maken’. Zo te zien had Vincent er die ochtend nog een traantje om gelaten, de arme ziel.

 

 

D.K.H. Prins Vincent og Prinsesse Josephine på deres første skoledag. 📸 H.K.H. Kronprinsessen ©

Een bericht gedeeld door DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) op

Blijft alleen prins George (4) van William en Kate nog over. Zijn eerste schooljaar begint pas op 7 september. Dan moet hij zich melden bij Thomas’s Battersea, in zuidwest Londen.

Nederland

In Nederland is sprake van een andere schoolstart: prinses Alexia gaat met ingang van dit schooljaar voor het eerst naar de middelbare school. Zij meldt zich op de brugklas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haaf, waar prinses Amalia ook naar school gaat.

Bron: Nouveau 

 

Als je ruimte tekort komt, kun je twee dingen doen: verhuizen of... het huis van de buren erbij kopen, zoals modekoningin Nikkie Plessen heeft gedaan! 

‘Nikkie en Ruben hebben het huis naast hen gekocht,’ aldus onze bron. ‘Het is de bedoeling dat ze dat pand gaan verbouwen, waarna ze hun huidige woning uiteindelijk waarschijnlijk zullen verkopen.’ Het is voor Nikkie belangrijk om in haar geliefde buurtje in Amsterdam-Zuid te blijven wonen – het Vondelpark, waar haar kinderen Jolie (8) en Alain (3) heerlijk kunnen ravotten, zit om de hoek en datzelfde geldt voor haar eigen kledingzaak. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 33 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Tien jaar geleden kwam er abrupt een einde aan de tv-carrière van Christine van der Horst. Op een comeback hoeven fans van haar talkshow Nachtsuite echt niet te rekenen. De voormalig presentatrice mijdt de schijnwerpers en dat heeft een droevige reden.

Fans vragen zich af waar ze is gebleven. Christine staat bekend als een vrouw van de wereld. In het verleden woonde ze onder meer in Canada en de Verenigde Staten. Er werd gedacht dat ze een nieuw bestaan had opgebouwd in het buitenland, maar dat blijkt niet het geval. De gewezen belspeldiva woont nog altijd in haar geboorteplaats Zaandam, ontdekte Story. Daar verblijft ze in de woning die ze in 1999 kocht voor € 186.050. Tegenover Story verklaart Christine waarom we haar nooit meer zien: ‘Ik doe niets meer in tv-land. Het was een heel fijne periode in mijn leven, maar die ligt achter mij.’ De reden voor haar teruggetrokken bestaan is een verdrietige. ‘Nog niet zo lang geleden is mijn moeder overleden. Ik wil graag de privacy hebben om dat een plek te geven.’ Het moet een klap zijn voor Christine, die een bijzondere band had met haar moeder. Zo bijzonder dat zij vrijwel altijd samenwoonden. ‘Het was niet zozeer een bewuste keuze om mijn moeder in huis te nemen. Ze is gewoon nooit weggegaan.’ Uiteindelijk verliet de moeder van Christine toch het huis van haar dochter. ‘Mijn moeder is de enige vrouw die pas op haar 81e op zichzelf is gaan wonen,’ vertelde Christine daarover in het programma MAX & Martine.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 33 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Marcel Hemelrijk (ANP)