rossana kluivert overreden hond

De redactie van het programma Opgelicht?! heeft Rossana Kluivert de kans gegeven om te reageren op het onderzoek dat de redactie deed naar haar Dog Rescue Centre Foundation op Curaçao. Dat meldt AVROTROS in reactie op een interview dat Kluivert maandag gaf in RTL Boulevard. Zij stelde hier dat zij niet live in de uitzending een reactie mocht geven op het onderzoek naar de mogelijk dubieuze begroting van het hondenasiel.

"De redactie van Opgelicht?! heeft op verschillende momenten en manieren Rossana Kluivert de kans gegeven om te reageren", stelt een woordvoerder. "We hebben netjes hoor en wederhoor willen plegen. Maar daar heeft zij geen gebruik van willen maken."

Article continues after the ad

Geen reactie

De optie om live in de uitzending te reageren is niet geboden omdat dat niet bij het programma past. "Wij werken met reportages", legt de zegsman uit. "Wij wilden in het item over de Dog Rescue Foundation graag haar reacties meenemen." AVROTROS beklemtoont dat nog niemand de uitzending daadwerkelijk gezien heeft. "Wij hebben alleen gezegd dat je een aantal vraagtekens kan zetten bij het binnenhalen van de donaties en de manier waarop dit geld is besteed."

Kort geding

Het programma wordt dinsdagavond uitgezonden. Rossana Kluivert had eerder gedreigd met een kort geding, maar heeft daar toch van afgezien. Waarom zij die keuze heeft gemaakt, werd uit het interview in RTL Boulevard niet duidelijk. Maar volgens haar is van fraude of oplichting geen sprake.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.