Leontien van Moorsel denkt niet dat ze haar vijftigste verjaardag groots gaat vieren. Op 22 maart ziet zij Sara en aan Story vertelt ze wat haar mooiste cadeau zal zijn.

‘Vroeger had ik het idee dat vrouwen die vijftig waren bloemetjesjurken droegen en zich heel oud voelden. Maar als ik om me heen kijk, zijn vrouwen van die leeftijd juist heel jong en hip,’ vertelt Leontien van Moorsel aan Story. 

Feest

De voormalig wielrenster, goed voor vier gouden olympische medailles, denkt niet dat ze haar verjaardag uitgebreid gaat vieren. ‘Michael doet me er ook geen plezier mee als hij een groots verrassingsfeest voor me zou organiseren. Ik houd het liever klein, zodat ik met iedereen gezellig kan praten. Daarom denk ik dat wij in kleine kring iets gezelligs gaan doen.’ Veel cadeaus wenst Leontien niet. ‘Ik heb alles wat mijn hartje begeert. Althans, als het mij aangaat. Ik heb een ontzettend lieve man en onze dochter Indy is fantastisch.

Prestatiegericht

Al moet ik haar zo nu en dan afremmen. Ze zit op de middelbare school en ik merk aan alles dat ze onze genen heeft. Ze is behoorlijk prestatiegericht. Het liefst haalt ze negens en tienen. En wanneer het weekend is, studeert ze net zo makkelijk een hele dag. Dan zijn het Michael en ik die roepen dat ze iets leuks moet gaan doen. We vinden ontspannen belangrijker dan die hoge cijfers. Ik herken mezelf daarin terug en wil niet dat Indy dezelfde fouten gaat maken als ik vroeger. 

Article continues after the ad

Zelf heeft Leontien met de andere kant van de medaille kennisgemaakt toen ze anorexia kreeg. Met de hulp van Michael en haar familie kroop ze uit het diepste dal van haar leven. ‘Dat wens ik niemand toe en ik zal er alles aan doen om te voorkomen dat Indy daarmee te maken krijgt. Gewicht is bij ons thuis geen issue en daarom hebben we ook geen weegschaal. Het gaat erom hoe goed je je in je vel voelt zitten.’ 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 1 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.