Leonie ter Braak heeft de placenta van haar eerste zwangerschap onder een magnoliaboom begraven. De placenta van haar jongste zoontje bewaarde ze in de vriezer.

Magnoliaboom

De presentatrice, die de moeder is van zoons James en Valentijn, realiseerde zich destijds dat het best apart is om een placenta te begraven onder een boom. 'De hele familie stond eromheen met zo’n hoofd van: doen we dit nou écht? Maar ik vind het bijzonder dat daar onder die boom, op een landgoed nog wel, voor altijd iets van mij en James begraven ligt,' vertelt ze tegenover Beau Monde. Leonie kwam op het idee doordat het in bepaalde landen een traditie is. 

Article continues after the ad

Vriezer

Leonie en haar man Floris wilden de placenta ook begraven na de geboorte van hun tweede zoon, maar dat verliep iets anders. Wegens tijdgebrek bewaarden ze de placenta in de vriezer. Totdat hun vriezer kapot ging. 'Toen de vriezer stukging, heb ik die placenta zelfs, zonder dat ze wist wat het was, in de vriezer van de buurvrouw laten logeren.' Inmiddels heeft het stel de placenta wel weer terug.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders