Curaçao liep behoorlijk uit de hand voor Lee Towers en zijn echtgenote Laura. De zanger is dan ook blij dat hij half juni eindelijk op een vlucht naar Nederland zit. ‘Gelukkig zijn we op tijd terug voor de verjaardagen van onze jongens,’ zegt Lee tegen Story.

Lee Towers en zijn vrouw Laura overwinteren elk jaar op Curaçao. Dit jaar liep hun verblijf op het eiland echter nogal uit de hand. De twee zitten er al vijf maanden vast!

Article continues after the ad

Naar huis

‘Maar inmiddels weten we wanneer we weer naar huis kunnen,’ vertelt Lee aan Story. ‘We zijn half juni weer in Nederland. Na vijf maanden is het fijn om weer naar huis te gaan. We missen onze kinderen en kleinkinderen. Onze twee jongens zijn in juli jarig, Laura en ik zijn blij dat we op hun verjaardagen weer thuis zijn.’

Veilig gevoel

De reden dat Lee al die tijd op Curaçao heeft moeten doorbrengen is de rigoureuze lockdown, die daar vanwege het coronavirus van kracht is. De sfeer op het eiland was, zeker in die eerste weken, behoorlijk grimmig. Vooral na zonsondergang hield men de adem in uit angst voor wat tot wanhoop gedreven inwoners zouden kunnen gaan doen. ‘Maar ik vind dat ze het hier heel goed hebben aangepakt,’ zegt Lee. ‘Wij mochten bijvoorbeeld twee keer per week de deur uit om boodschappen te doen, dat controleerden ze op basis van je kenteken. Strenger dan in Nederland, maar twee keer per week boodschappen is toch voldoende?! Laura en ik hebben ons hier juist heel veilig gevoeld door die maatregelen. Want laten we eerlijk zijn, op onze leeftijd behoor je tot de risicogroep, dus in Nederland hadden we waarschijnlijk ook in quarantaine gemoeten. Dat wij dat hier hebben gedaan, lijkt me geen drama, wij gedijen hier wel. 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 23 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.