Voor haar serie Catherine & Co. interviewt Story’s Catherine Keyl collega-BN’ers thuis aan de hand van drie voor hen bijzondere voorwerpen. In deze aflevering zanger Lee Towers (71), die zijn verleden als scheepswerfarbeider niet verloochent, dol is op ons koningspaar, en dagelijks zijn zegeningen telt.

Zanger Lee Towers

Op de heetste oktoberdag van de eeuw heb ik afgesproken met Lee Towers. De zanger woont in een appartement aan zee, waar op dat moment heel Nederland heentrekt. Ik bel hem in lichte paniek op: er is nergens een parkeerplek. ‘Wacht maar Catherine, ik kom je redden,’ zegt Lee hoffelijk. En daar is de man die de Edison Oeuvreprijs kreeg, twéé keer koninklijk onderscheiden is, en ambassadeur is van de stad Rotterdam en haar haven (om maar een klein deel van zijn prijzen te noemen).

Privéparking

Hij stapt bij mij in de auto en gidst me zijn privéparking in. Als we de lift uitstappen, is daar ook zijn vrouw Laura, met wie Lee 45 jaar getrouwd is. Zijn fraaie appartement kijkt uit over het zonnige strand, deze dag vol met mensen. Als we ons installeren voor het gesprek, komt Laura er als vanzelfsprekend bij zitten. Het valt me op dat Lee anders loopt dan vroeger. Hij legt uit: ‘Ik had artrose in mijn rug. Ze hebben me vijf jaar geleden geopereerd en sindsdien loop ik lastiger dan vóór de operatie, mede door een beschadigde zenuw. Eerlijk gezegd gaf ik geen stuiver meer voor mijn carrière. Als ik daarover inzat, was Laura mijn mental coach.

Article continues after the ad

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 44 ligt nu in de winkel. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP