Laura Ponticorvo ligt sinds donderdag in het ziekenhuis vanwege zwangerschapsvergiftiging. De YouTubester moet daar blijven totdat haar dochtertje ter wereld komt. Een onverwachte wending voor de zwangere Ponticorvo die net wilde gaan genieten van haar verlof. 

'Daar lig ik dan. Totaal onverwachts en kan het nog steeds niet helemaal geloven', begint de aanstaande moeder haar uitgebreide post op Instagram waarin ze uitlegt plotseling in het ziekenhuis te liggen. Ze praat haar volgers dan ook eventjes bij.

Vocht vasthouden

'Ongeveer 4 weken geleden toen het eindelijk weer eventjes super mooi weer was begon ik wat vocht vast te houden, ik heb me toen direct laten checken en toen hebben we niets geks gevonden. Mijn bloeddruk was goed en mijn urine was schoon!', aldus Laura. Dat gaf haar rust. De klachten verdwenen daarna ook als sneeuw voor de zon. 

Zwangerschapsvergiftiging

'Nu had ik afgelopen donderdag mijn controle bij de verloskundige. Hier ontdekte ze dat mijn bloeddruk ineens veel te hoog was, veel hoger dan de vorige keren en ze trok direct aan de bel. Ik moest naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Daar word je dan door de molen gehaald. De baby werd gemonitord aan zo’n CTG scan-een hartfilmpje, mijn bloeddruk werd nogmaals opgemeten, mijn bloed werd afgenomen en m’n urine werd gecontroleerd'. Ze vervolgt: 'Hierin hebben ze eiwitten gevonden en dit in combinatie met een veel te hoge bloeddruk duidt alles op Pre Eclampsie.' Het gekke aan deze diagnose was dat Laura geen enkele klachten voelt. 

Article continues after the ad

Genieten van verlof

'De schok dat ik moest blijven en pas weg mag na de bevalling kwam ook even binnen en hiervan ben ik echt heel verdrietig geweest. Ik heb 2 dagen non stop gehuild omdat m’n hele plaatje in elkaar stortte omdat ik vanaf nu lekker zou beginnen met alles helemaal ready maken voor de kleine meid', laat een verdrietige Laura weten. Toch realiseert de YouTubester wel dat dit bijzaak is en dat het belangrijker is als haar baby'tje gezond ter wereld komt.

Bron: Instagram | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.