Lange Frans is naar eigen zeggen helemaal klaar met Marco Borsato. In 2013 nam hij samen met de zanger het nummer Samen Voor Altijd op, maar de rapper laat nu zijn naam van de plaat halen. 

Sinds Marco wordt beschuldigd van aanranding van minder jarige meisjes, wil Lange Frans niks meer met hem te maken hebben. 

Actie

Frans heeft dan ook zijn naam van de plaat af laten halen en wil niet meer met de zanger geassocieerd worden, zo onthult hij aan Party. 'En zéker niet omdat het een plaat is met kinderen. Plus: als mensen naar Spotify gaan, zien ze eerst de vijf best gestreamde nummers. Dat nummer 'Samen Voor Altijd' wordt heel veel beluisterd, waardoor die altijd in mijn top 5 stond. Maar ik vond dat nummer niet kenmerkend voor Lange Frans.'

'Niet representatief'

'De mensen die naar mijn muziek luisteren, kennen die plaat niet', vervolgt Lange Frans. 'Die is niet representatief voor wat ik doe. Dus om twee redenen heb ik mijn naam eraf laten halen. Ik heb niet de macht om de plaat helemaal terug te trekken, want het is niet alleen maar mijn plaat. Ik ben de eigenaar niet, dat is de platenmaatschappij. Anders had ik dat waarschijnlijk wel gedaan.'

Article continues after the ad

Hoor en wederhoor

Ook geeft Lange Frans aan dat hij niet wil wachten tot Marco zelf zijn kant van het verhaal vertelt. 'Ik vind hoor en wederhoor toch iets anders dan twee aangiften. Ik heb genoeg gehoord.' Zelf zegt de rapper dat hij al jaren geleden geruchten over Marco gehoord heeft. 'Wat we eerst hoorden in de wandelgangen, had niks met kinderen te maken. Dat ging over vreemdgaan. Dat moet je zelf weten, dat is iets tussen jou en je vrouw. Maar in mijn podcast trek ik ten strijde tegen hooggeplaatste pedofielen, dan ga ik natuurlijk niet mijn naam achter een liedje van Borsato laten staan', aldus Lange Frans. 

Bron: Shownieuws | Beeld: Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.