Lange Frans (39) heeft de woede op zijn hals gehaald met flink wat bizarre uitspraken. De rapper praatte in een video met graancirkelspecialiste Janet Ossebaard (53), maar het gesprek kreeg een nogal bijzondere wending.

De twee hebben het namelijk niet alleen over complottheorieën, maar bespreken ook een mogelijke aanslag op Mark Rutte. Want volgens hen zou onze minister-president ‘een van de mensen [zijn] die we gaan zien vallen’.

Zelf doen

En het gaat nog een stapje verder. Lange Frans vraagt zich namelijk af of ‘we het zelf moeten doen, of gaat er hulp komen?’. 'Wij kunnen dit niet alleen', antwoordt Ossebaard. 'Wat moeten we doen? Die man doodschieten? Ik ga het niet doen, ik wil graag mijn karma schoon houden.' Volgens Frans zijn zijn schietkunsten toereikend, maar 'het is alleen dat mijn hoofd zegt van wacht even, ik hou van mijn nachtrust.' 'Dat betekent wel dat we hulp nodig hebben', concludeert Ossebaard.

'Doodeng'

Veel mensen schrikken van deze uitspraken en er is dan ook heel wat ophef ontstaan op Twitter. 'Deze dagdromen van Lange Frans en mevrouw Ossenbaard zijn doodeng. En een waarschuwing voor iedereen die hier met haat en complottheorieën alle dagen wind aan het zaaien is. Want op een dag kun je een vreselijke storm oogsten waar je dan medeverantwoordelijk voor bent', reageert Gert-Jan Segers van de ChristenUnie. Ook Pieter Omtzigt van de CDA laat van zich horen: 'Dit gesprek is een bizarre en gevaarlijke (en strafbare?) fantasie van Lange Frans en Ossenbaard Woorden doen ertoe.'

Article continues after the ad

Bron: Boulevard, ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.