Humberto Tan begint aan zijn laatste week RTL Late Night. Na vijf seizoenen en ruim duizend afleveringen neemt Humberto vrijdag afscheid van zijn talkshow. 

Humberto kreeg begin dit jaar te horen dat RTL hem niet langer ziet als het gezicht van de latenighttalkshow. 'Ik ga stoppen met RTL Late Night. Dat is niet op eigen verzoek, dat is op verzoek van de leiding van RTL 4', zei Humberto in februari over zijn vertrek. 'Ik ben het niet met die beslissing eens, ik respecteer die beslissing wel.'

Article continues after the ad

Twan Huys 

RTL maakte de opvolger van Humberto al snel bekend: Twan Huys. Hij is vanaf september te zien in de talkshow. Huys krijgt de taak RTL Late Night journalistieker te maken. Hij was 25 jaar lang presentator bij de publieke omroep, eind april praatte hij voor het laatst Nieuwsuur aan elkaar.

Het vertrek van Humberto gaat niet stilletjes voorbij. In zijn laatste vijf afleveringen wordt de presentator compleet verrast. 'Een kwartier voor de uitzending kom ik binnen, ga ik zitten en dan zie ik wie er zijn', zei hij eerder op 538. Ook vertelde Humberto toen 'zin' te hebben in zijn laatste uitzendingen.

Holland's Got Talent

Ondanks zijn gedwongen einde bij RTL Late Night besloot Humberto RTL trouw te blijven. Vorige week verlengde hij zijn contract met drie jaar. Humberto gaat nieuwe programma’s ontwikkelen en neemt andere presentatieklussen voor zijn rekening. Zo is hij het nieuwe gezicht van de talentenjacht Holland’s Got Talent, waarin Paul de Leeuw als jurylid aanschuift, en presenteert hij dansshow Dance Dance Dance.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders