Gordon stapt binnenkort over naar SBS. De laatste show die hij voor RTL maakt, Screentest, eindigde gisteravond. De belangstelling voor de finale van de presentatietalentenjacht was echter ver te zoeken... 

RTL-contract

De 25-jarige Jorn van Vrijaldenhoven heeft het RTL 4-programma Screentest gewonnen. Daarmee wint hij een jaarcontract bij de zender. In de finale streed hij tegen Hila Noorzai. Zij werden gejureerd door Ron Brandsteder, Bridget Maasland en voorzitter van de jury Robert ten Brink. In het programma, gepresenteerd door Gordon, deden 12 'onbekende' mensen mee om een jaarcontract bij RTL binnen te slepen. De twee finalisten hadden echter al redelijk wat ervaring; Jorn werkte onder andere voor AT5 en Hila heeft een programma op radiozender Qmusic.

Article continues after the ad

Lage kijkcijfers

Het programma had geen spectaculair hoge kijkcijfers, maar de zender besloot vertrouwen te houden in het format. In de finale, met slechts 349.000 kijkers, moesten de twee onder andere een overval plegen met de All you need is love-caravan en een live-interview doen met Waylon en Pia Douwes. Uiteindelijk kwam Jorn dus als winnaar uit de bus. Hoe zijn contract wordt ingevuld, is nog niet duidelijk.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)