Zaterdagavond werd de allerlaatste aflevering van het populaire programma De Kwis uitgezonden. Presentator Paul de Leeuw was tot zijn eigen verrassing de hoofdgast van de NPO-show.

Na zeven succesvolle seizoenen gaat De Kwis nu echt stoppen. Programmamakers Joep van Deudekom, Niels van der Laan, Jeroen Woe en Rob Urgert deden De Kwis nog voor een laatste keer, die in het teken stond van 'vergeten' quizmasters door de jaren heen.

'Vergeten' quizmasters

Meerdere oud-quizmasters waren te gast in de laatste aflevering, zoals Rad van Fortuin-presentator Hans van der Togt, Get The Picture-presentatrice Paula Udondek, Lingo-icoon Francois Boulanger en Inge Diepman van Herexamen.

Aan het einde van de aflevering voegden Van Deudekom, Van der Laan, Woe en Urgert zich symbolisch bij de zogenaamde 'hemel der vergeten quizmasters'.

Article continues after the ad

Groot succes

De laatste aflevering van De Kwis werd zaterdagavond goed bekeken. Ruim anderhalf miljoen mensen zaten voor de buis om voor de laatste keer mee te lachen met de scherpe humor van de programmamakers. 

De keuze om te stoppen is gemaakt door de makers zelf. Zij gaven aan te willen stoppen op hun hoogtepunt.

Beeld: Peter Smulders