Peter Strykes is dankbaar voor de steun die hij van vrienden en familie kreeg tijdens zijn strijd tegen kanker. Aan Story vertelt de zanger over de heftige periode die hij achter de rug heeft.

Lees ook: Hartverscheurend nieuws voor André van der Toorn

Lange haren

Toen Peter Strykes in januari te horen kreeg dat hij kanker had, stortte zijn wereld in. De LA The Voices-zanger verloor in het behandelproces zijn kenmerkende lange grijswitte haren, maar dat was wel het laatste waarover hij zich zorgen maakte. Maandenlang vocht hij voor zijn leven, en uiteindelijk bleek hij gelukkig genoeg om deze vreselijke ziekte te verslaan. 

Verlossende telefoontje

Toen hij in april een verlossend telefoontje van zijn behandelend arts kreeg dat de ziekte uit zijn lichaam was verdwenen, vierde hij dat in familiekring met zijn vrouw Sairah en hun twee kinderen, dochter Joy (21) en zoon Ian (17). Intussen kijkt Peter vol goede moed naar de toekomst.

Beter dan voor ziekte

'Ik voel me nu zelfs beter dan vóór mijn ziekte,' vertelt Peter aan Story. 'Dat is toch hoogst opmerkelijk na 33 bestralingen en twee chemokuren van 96 uur. Vooral die tweede chemokuur was echt loodzwaar. Daar kwam ik dertien kilo van aan. Mijn lichaam hield al het vocht vast.' Peter had zich geen raad geweten als hij niet de onvoorwaardelijke steun van zijn gezin had gehad. 'Zij hebben mij door deze lastige periode heen gesleept.'

Lees het hele verhaal in Story. Editie 28 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

 

We kennen de presentator niet anders dan met zijn kale hoofd. Toch gaat Humberto nu voor een totaal nieuwe look. Want zo weinig haar, daar moest verandering in komen... 

Tan gaat namelijk voor een bijzondere soort hanenkam. Alleen, leeft deze variant nog. Humberto liet zich fotograferen met een kameleon op zijn hoofd en wist zelf ook niet goed wat hij daarvan moest denken. 'Ik voel die nageltjes nog als ik er naar kijk, maar het is een bijzonder prachtig beeld geworden', aldus Tan.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders

Wolter Kroes brengt na zeven jaar weer een nieuw album op de markt. De 49-jarige zanger maakt in een persverklaring bekend dat zijn nieuwe materiaal op 12 oktober verschijnt. De naam van het album blijft nog geheim.

Het laatste studioalbum van Kroes dateert van 2011. De zanger vond het tijd om weer eens een nieuwe plaat uit te brengen. Tegelijkertijd viert Kroes met het album een belangrijke mijlpaal in zijn carrière.

Verleden

'Dit jaar zit ik 30 jaar in het vak en dan is het altijd leuk om terug te kijken naar het verleden', stelt de Viva Hollandia-zanger. 'Maar als zanger wil je altijd blijven werken aan nieuw repertoire, dus wordt het na al die jaren tijd voor een nieuw studioalbum. Er liggen waanzinnige liedjes klaar en ik kan niet wachten om het aan mijn fans te laten horen.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders