Door persoonlijke drama’s verloor Samantha de Jong de voogdij over dochter Angelina (8) en zoontje Milano (5). De jongste ging bij zijn vader Michael van der Plas en zijn vriendin Naomi wonen, en de oudste bij Michaels moeder. Vorige week werden Michael en Naomi door de FIOD van hun bed gelicht. Volgens ooggetuigen zou kleine Milano daarvan getuige zijn geweest. Wie moet er nu voor hem gaan zorgen?

Met een groot team van de FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst) werden Michael van der Plas en zijn vriendin Naomi Dijkstra vorige week, op zijn 40e verjaardag, gearresteerd. Het stel wordt verdacht van handel in merkvervalste goederen, witwassen en uitkeringsfraude. De FIOD haalde direct hun social media-accounts offline, zodat ze nergens meer bij konden. Op het moment van de inval zou Michaels zoontje Milano erbij zijn geweest. Sinds de kinderen niet meer bij hun moeder Samantha de Jong mogen wonen, verblijft Milano bij zijn vader en Angelina bij Michael’s moeder. Samantha mag een paar keer per week haar kinderen zien. ‘Nu Michael is opgepakt, zijn de kinderen het slachtoffer,’ zegt een bekende van het stel tegen Story. ‘Dat jongetje heeft alles zien gebeuren. Hoe treurig is dat. Ik hoop dat Milano nu bij zijn zusje Angelina mag wonen. Dan zijn ze in elk geval weer samen.’

Kinderen

Experts verwachten niet dat Milano in een pleeggezin wordt geplaatst. Diana Ewouds, die ruim twintig jaar als gezinsvoogd heeft gewerkt en nu als zelfstandige families met problemen begeleidt, vertelt aan Story: ‘Wanneer een van de broertjes en/of zusjes elders woont, is het vaak gebruikelijk dat ze eerst naar dit gezin gaan. Vaak is dit tijdelijk, want wanneer de ouder uit voorarrest komt keert het kind meestal terug. Het is dus niet zo dat het kind of de kinderen naar de moeder gaan, want er zijn nog altijd gronden voor een onder toezicht stelling en vastgestelde zorgregeling. Wel zal met de moeder overlegd worden of zij het een goed idee vindt dat haar kind voor nu met zijn zusje wordt herenigd.’ Welke definitieve straf Michael en Naomi boven het hoofd hangt, is nog onduidelijk.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.