Er is nieuws rond de afwikkeling van de scheiding van Dirk Kuyt en zijn ooit grote liefde Gertrude: krijgt zij miljoenen mee... en wat houdt de voetballer zelf nog over?

De echtscheiding van voetbalicoon Dirk Kuyt (40) en zijn jeugdliefde Gertrude kwam voor velen onverwacht. Dirk en Gertrude hóórden gewoonweg bij elkaar! Vanaf jonge leeftijd waren ze samen, ze kregen vier kinderen, woonden jarenlang in Engeland en Turkije, en lieten bij terugkeer in Noordwijk een droomvilla bouwen. Wat zou er NIET goed kunnen zijn tussen de twee? Toch liep het genadeloos fout en afgelopen zomer kondigde Dirk zijn scheiding aan.

Article continues after the ad

Echtscheiding

‘Het is een verdrietige situatie,’ vertelde Dirk in een ochtendkrant. ‘Zowel Gertrude als ik moeten het uit elkaar gaan verwerken en ik moet zorgen dat het ook voor de kinderen een goede plek gaat krijgen.’ De aanzet tot de echtscheiding van Dirk werd echter al eerder genomen, ontdekte Story. Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat Dirk en Gertrude in 2003 in gemeenschap van goederen trouwden, maar dat de twee dat vóór hun echtscheiding hebben laten omzetten naar een overeenkomst onder huwelijkse voorwaarden, waarbij tot in detail aangegeven wordt wie wat krijgt van de gezamenlijke vermogens bij een mogelijk toekomstige scheiding. ‘Het gebeurt dat mensen voor de echtscheiding definitief is, bepaalde zaken onder huwelijkse voorwaarden verdelen,’ vertelt een medewerkster van de Notaristelefoon aan Story. ‘Op die manier ontstaat er geen juridische strijd, maar kan het een en ander op een chiquere manier worden verdeeld. Dan kom je er onderling beter uit.

Gezinsvilla

Bij gemeenschap van goederen beslist een rechter over de verdeling.’ Opvallend daarbij is dat Dirk en Gertrude nadat ze hun huwelijkse voorwaarden alsnog lieten vastleggen, hun gezamenlijke vastgoed verkochten: in december 2019 hun appartement in Katwijk (voor 227.000 euro) en in februari 2020 hun twee-onder-een-kapwoning in Katwijk (voor 541.000 euro). Mogelijk waren deze twee woningen onderdeel van de latere scheiding van Dirk en Gertrude. Na hun huwelijksbreuk verliet Dirk de nieuwe echtelijke gezinsvilla in Noordwijk en bleef Gertrude met de kinderen achter. Maar daar komt mogelijk snel verandering in. ‘De villa van Dirk en Gertrude staat voor 6,9 miljoen euro te koop,’ zegt een doorgaans goed ingevoerde bron tegen Story. ‘Gertrude zal dus op zoek moeten naar andere woonruimte.’

Vermogen

In 2013 kochten Dirk en Gertrude de grond met daarop de vorige villa voor 2.150.000 euro. Dat betekent niet dat een verkoop de voormalige geliefden ongeveer vijf miljoen winst oplevert: ze lieten de gekochte oude villa in zijn geheel slopen, waarna de nieuwe, enorme gezinsvilla werd gebouwd. Toch zal de verkoop nog wel een paar miljoen winst opleveren. Het is niet uitgesloten dat Gertrude dat kapitaal meekrijgt als onderdeel van haar ‘afkoopsom’, terwijl Dirk de beschikking houdt over de rest van zijn vermogen, dat door Quote geschat wordt op 26 miljoen euro.

Door: Nick Dijkman | Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 08 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.