Na zijn Eurovisie Songfestival-overwinning zal er veel veranderen in het leven van Duncan Laurence. Het is maar de vraag of zijn vriend Gerco daarin zijn huidige prominente plek weet te behouden...

Nu Duncan ‘Laurence’ de Moor met zijn gevoelige liedje Arcade het Eurovisie Songfestival glansrijk heeft gewonnen, is zijn ster rijzende – nationaal maar ook internationaal. In het leven van de aimabele 25-jarige zanger zal niets meer hetzelfde zijn! Of zijn vriend Gerco Derksen (27) zijn prominente plek in Duncans privéagenda weet te behouden, is óók maar de vraag. Daarnaast vindt Gerco het duidelijk lastig zijn plek in de schijnwerpers te vinden; op hun liefdesrelatie en hoe ze denken om te gaan met het te verwachten wereldsucces, geeft hij liever geen commentaar.

Article continues after the ad

Schijnwerpers

Opvallend genoeg had Gerco minder moeite met diezelfde schijnwerpers tijdens de live-uitzending van het Eurovisie Songfestival, gezien door ruim 200 miljoen kijkers. Tijdens de puntentelling zat hij op de bank pontificaal naast Duncan en leek Gerco zijn inmiddels beroemde vriend in uitbundigheid te willen overtreffen! Pijnlijk was dat op tv te zien was dat Gerco een aantal keren fysiek contact zocht met Duncan door zijn knie vast te houden, maar dat dit liefdevol bedoelde gebaar niet beantwoord werd door de uiteraard uiterst nerveuzer zanger. En in zijn dankwoord na afloop noemde Duncan eerst zijn familie en daarna bijna onhoorbaar ‘mijn vriend’ – zonder zijn naam te noemen. Het moet toch een kleine domper zijn geweest voor Gerco, die zei trots op Duncan te zijn.

Dit artikel komt uit Story. Editie 21 ligt nu in de winkel of lees je verder via Blendle

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders