Koos Postema snapt niet dat sommige programma’s nog steeds proberen taboes te doorbreken. Dat stelde hij maandag in een interview op NPO Radio 1. “Niets is meer taboedoorbrekend, er zijn geen taboes meer”, stelde de oud-VARA-coryfee.

Sophie Hilbrand

Postema noemt Hotel Sophie, een programma waarin Sophie Hilbrand over seks praat, zelfs “walgelijk en vervelend. Dat moet je niet doen, al die smerigheid. Praten over oude mensen en hoe ze het doen of niet doen of laten doen. Stel je voor dat jij als zoon van twintig je moeder op televisie hoort vertellen wat ze allemaal in bed doet.”

VARA

Verder stelde het 85-jarige Hilversumse icoon dat de VARA nooit met BNN had moeten fuseren. “BNN is een sensatieomroep, daar is die omroep ook voor opgericht. En de VARA had er nooit meer moeten fuseren. Daar heb ik erg veel verdriet van, ik vind het vreselijk.” Postema was tientallen jaren in dienst van de VARA.

Article continues after the ad

BBC

De omroepman is niet perse tegen een verandering van het omroepbestel. “Het is uitstekend dat de omroepen spullen in moeten leveren en productiehuizen worden. Ook de onzin van lid worden hoeft van mij niet meer.” Postema zou graag zien dat het Nederlandse systeem meer een BBC-model wordt. “Dat is alleen maar goed, want van de BBC hebben we altijd alles geleerd."

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders
(ANP)