De Britse prins Harry houdt wel van een verrassing. En dus dook hij maandagavond zomaar op in de Britse talkshow The One Show op de BBC.

Harry belde met video in om in de uitzending te praten over hoe veteranen omgaan met blijvend letsel.

Article continues after the ad

Kussen?

Harry sprak met verschillende veteranen en hun gezinnen, die ook hadden ingebeld. Zo ook met de weduwe van een piloot die veel brandwonden aan zijn gezicht had opgelopen door een vliegtuigcrash tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij raakte dusdanig gewond dat hij onder meer een nieuwe neus en mond nodig had, zodat hij zijn kinderen weer "een fatsoenlijke kus kon geven".

Durf te vragen

'Dat is ongelooflijk', reageerde de prins. 'Dus toen je hem ontmoette - als ik vragen mag - had hij een goede neus en lippen om te kussen?' De weduwe antwoordde dat haar man absoluut goed kon kussen. 'Dat vind ik geweldig', aldus Harry.

Niet naar Nederland

De prins was uitgenodigd in het programma vanwege de viering van het einde van de Tweede Wereldoorlog, die vrijdag werd gevierd. Harry koos als beschermheer van de Invictus Games, het sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen, om te praten met veteranenDe hertog van Sussex zou eigenlijk zaterdag naar Den Haag afreizen voor de spelen, maar die werden vanwege de coronacrisis afgezegd.

Bron: BBC/ANP Beeld: Getty Images

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.