Ronnie Flex koninklijke lunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vanmiddag geluncht met onder andere rapper Ronnie Flex, Ajax-verdediger Matthijs de Ligt en muziekproducer John Ewbank. Zij waren, net als 25 anderen, uitgenodigd voor een zogeheten 'uitblinkerslunch' in Paleis Noordeinde.

"Willem-Alexander en Máxima willen daarmee hun erkenning uitspreken voor mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd", meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Prestaties

De geselecteerden hebben onlangs een prijs of onderscheiding ontvangen voor prestaties in hun werkgebied. De Ligt was woensdagavond nog in tranen vanwege de uitschakeling van Ajax in de halve finale van de Champions League. De 19-jarige international won dit jaar de Golden Boy Award, de prijs voor de meest talentvolle voetballer van het jaar. Ronnie Flex won daarentegen de Popprijs en Ewbank de Buma Lifetime Achievement Award.

Gastenlijst

Verder stonden onder meer shorttrackster Suzanne Schulting, auteur Tommy Wieringa, hoogleraar John van der Oost, paralympisch snowboardster Bibian Mentel, radio-dj Willem van Kooten en schaatser Patrick Roest op de gastenlijst.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders