Afgestudeerd in journalistiek en met een master in audiovisuele media op zak, verslaat Letizia Ortiz Rocasolano het wereldnieuws voor kranten, een Spaans nieuwsagentschap, CNN, CANALplus en Televisión Española. Voor haar werk, dat haar landelijke bekendheid geeft, reist ze de wereld over. Wanneer ze in het najaar van 2002 tijdens een etentje bij wederzijdse vrienden de Spaanse kroonprins Felipe leert kennen, weet ze dat ze de man van haar leven heeft ontmoet. Ook Felipe is op slag verliefd. Omdat Letizia een burgermeisje is én al een huwelijk achter de rug heeft, is Felipe voorzichtig. Hij verwacht kritiek op zijn liefdeskeuze en houdt zijn relatie met Letizia een jaar geheim. Intussen verschijnt Letizia gewoon als vanouds op televisie om Spanje het nieuws te brengen. Wanneer Felipe zijn ouders vertelt over zijn grote liefde en zij uiteindelijk toestemming geven voor een huwelijk, weet Letizia dat ze haar glansrijke mediacarrière zal moeten opgeven. Maar dat doet ze met liefde. Al rekt ze haar afscheid zo lang mogelijk: op de dag voordat de verloving op 31 oktober 2003 wordt bekendgemaakt, presenteert ze nog het nieuws! 

Beeld: Edwin Smulders 

Wat veel mensen niet over Tanja Jess weten is dat de presentatrice geboren is in Duitsland. Hoewel ze al ontzettend lang hier woont en zich Nederlands voelt, stond in haar paspoort toch dat ze Duitse was. Tot nu. Ze heeft goed nieuws: sinds gisteren mag ze zich officieel een Nederlander noemen.

Velen weten niet beter dat Tanja Nederlandse is. Nu is het in ieder geval écht zo. Tanja heeft een naturalisatie aangevraagd en gisteren was het zover. Met de woorden 'Deze Duitser is officieel Nederlander geworden' kondigt ze op social media aan dat het haar gelukt is.

Beeld: Peter Smulders

Dat leeftijd slechts een getal is, laat Jane Seymour zien met shoot voor Playboy op 67-jarige leeftijd. De actrice deelde een foto op Instagram, waarbij ze schrijft: 'Ik ben zo blij dat ik dit eindelijk met jullie kan delen! Ik ben onlangs bij mij thuis gefotografeerd en geïnterviewd voor Playboy.'

Jane zegt beter dan ooit in haar vel te zitten op haar 67ste. Ook is ze, naar eigen zeggen, heel open over haar loopbaan en familie in het interview. 'Ik voel me nu veel sexier dan toen ik jonger was. Toen dacht ik 'oh jeetje, ik moet sexy zijn, maar hoe doe ik dat?' Het is enorm bevrijdend om nu op deze manier te leven. Ik zit echt lekker in mijn vel.'

 

Een bericht gedeeld door Jane Seymour (@janeseymour) op

Seymour is niet naakt te zien op de foto's.

Beeld: Peter Smulders