Naar aanleiding van de schietpartij die gisteren plaatsvond, is het mogelijk dat koning Willem-Alexander vandaag besluit om Utrecht te bezoeken. Dat liet Royalty-deskundige Marc van der Linden gisteren weten. 

Bezoek

Volgens de originele planning zou de koning aan het eind van deze week in Utrecht aanwezig zijn bij een boekpresentatie. Maar vanwege de recente gebeurtenissen wordt er gekeken of hij morgen al naar Utrecht kan gaan. Hij zal dan een bezoek brengen aan de slachtoffers in het ziekenhuis. "Ook zou hij de betrokken hulpverleners, politie en de marechaussee willen bedanken voor hun fantastische werk", aldus van der Linden. Mogelijk zal hij dan ook in de buurt van waar de schietpartij plaatsvond gaan praten met een aantal bewoners. 

Onaangekondigd

Mocht koning Willem-Alexander een bezoek brengen aan Utrecht, dan zal dit waarschijnlijk onaangekondigd gebeuren. Het bezoek aan de slachtoffers in het ziekenhuis wordt dan naar vermoeden buiten het zicht van de media gehouden vanwege hun privacy. Bij de ontmoeting met betrokken hulpverleners zal wel media aanwezig zijn. 

Voor de voeten lopen

Voorwaarde van het bezoek is wel dat de koning niemand voor de voeten loopt. Hiermee wordt het werk van de onderzoekers of bestuurders bedoeld. Marc van der Linden: "Hij wil niets en niemand voor de voeten lopen. Als dat het geval is, zal hij later gaan."

Article continues after the ad

Medeleven

Het koningspaar liet gisteren weten intens mee te leven met de slachtoffers en hun familie. 'Het doet ons groot verdriet dat bij een aanslag in Utrecht drie mensen om het leven zijn gekomen en anderen ernstig gewond zijn geraakt.' Dat stellen koning Willem-Alexander en koningin Máxima in een reactie op de website van het koninklijk huis.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: ANP