Achtenzestig wordt Rob Verlinden deze zomer. En hoewel hij er niet aan moet denken om nooit meer te werken, beseft de tuinman dat er snel een einde aan zijn actieve tv-carrière komt. Omdat hij meer van zijn pensioen wil genieten, heeft hij nu ook zijn Spaanse villa verkocht. ‘Mijn partner wil niet dat ik constant werk,’ vertelt hij aan Story.

Laatste seizoen

Het zou zomaar kunnen dat Rob Verlinden aan zijn laatste televisieseizoen bij SBS6 bezig is. De tuinman heeft net te horen gekregen dat hij nog een jaar door mag met zijn programma Robs Grote Tuinverbouwing. ‘Ik word 68 jaar,’ zegt Rob. ‘Een leeftijd waarop veel mensen stoppen met werken. Ik zou nooit honderd procent kunnen stoppen. Ik zal altijd iets omhanden moeten hebben. Maar ik merk wel dat mijn lichaam de zware tuinarbeid niet altijd meer aankan. Dat gebeurde twee jaar geleden voor het eerst en ik weet nu dat ik bepaalde werkzaamheden gewoon niet meer moet doen. Er zijn dagen dat ik daar heel makkelijk mee omga, maar ik heb momenten dat ik denk: ik wil nog zo graag. Maar het gaat niet. Nooit heb ik in mijn leven rugklachten gehad. Tot nu. Mijn lichaam protesteert tegen het zware werk. Dan weet je dat je een stapje terug moet doen.’

Stoppen

Over stoppen denkt Rob ook weleens na. ‘Nu werk ik nog best veel,’ zegt hij. ‘Al doe ik de organisatie van het televisieprogramma niet meer zelf. Ik ben tegenwoordig meer van het delegeren. Ik ben erbij wanneer de ideeën worden besproken, maar het zware werk laat ik aan anderen over en ik zit ook niet meer hele avonden bij de montage. Wel geef ik mijn goedkeuring aan de montage. Daarbij zie ik mezelf als een soort mentor. Ik wil mijn kennis overdragen aan de jongeren. Zij moeten het op een dag gaan doen. Zelfs al zou ik tot mijn tachtigste door willen gaan, ik moet ruimte voor hen maken.’ 

Nog geen datum

Wanneer hij volledig ruim baan zal geven aan de volgende generatie televisiemakers weet hij niet. ‘Ik heb niet echt een datum in mijn hoofd waarop ik wil stoppen,’ zegt hij. ‘Maar het zal geen jaren meer duren. Het zou ook zomaar kunnen dat ik op een dag wakker word en zeg: Ik stop!’ Bang dat zijn ‘erfenis’ in verkeerde handen terechtkomt, is Rob niet. ‘Dat geldt voor zowel het televisieprogramma als mijn tuinbedrijf in Laren.’ Dat tuinbedrijf nam Rob in 1974 van zijn vader over. Onder zijn leiding groeide het uit tot een succesvolle onderneming, gespecialiseerd in het ontwerpen van exclusieve tuinen. Rob wil dat in goede handen achterlaten. ‘Het is altijd een familiebedrijf geweest,’ zegt Rob. ‘Ik ben nog niet bezig om het uit handen te geven. Maar gelukkig weet ik dat ik mensen in mijn omgeving heb die het aankunnen om mij straks op te volgen.’

Lees het hele verhaal in Editie 34 van Story. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!


Beeld: Peter Smulders en ANP

De decembermaand is voor ons vaak een maand vol feestelijkheden en heel veel lekker eten. Kerstkransjes in de boom, een rijkelijk gevulde kalkoen op tafel en een heerlijk glaasje bubbels on the side. Een tijd van samenzijn met het gezin, blijdschap, cadeautjes en volle buiken. Helaas is dat niet overal ter wereld het geval. 

Wereld Dorpen voor Kinderen zet zich via www.kerstvoorkinderen.nl in december extra in voor de kinderen die vanuit arme en wanhopige situaties bij hen komen. En ook jij kan helpen. 

Internationale gerechten

Als je geld doneert krijg je een receptenboekje opgestuurd. Zoete Mexicaanse empanadas, een Guatemalteeks stoofpotje, Zuid-Koreaanse bibimbap of Braziliaanse Creme de papaya? Steun Wereld Dorpen voor Kinderen en ontvang een receptenboekje met 9 signature gerechten van onder andere Leuke Recepten, Keukenliefde en Simone’s Kitchen uit de zes landen waar Wereld Dorpen voor Kinderen actief is.

Hoe werkt het?

Via deze link kan je geld doneren. Naast dat jij een leuke kerst hebt en de lekkere recepten op tafel kunt zetten met kerst, zorgt het er ook voor dat de meer dan 20.000 kinderen in arme en wanhopige situaties waar Wereld Dorpen voor kinderen actief is (zoals kids uit Brazilië, de Filipijnen, Guatemala, Mexico, Honduras en Zuid-Korea) voor het eerst ook een lekker feestmaal eten en fijne feestdagen hebben. Voor slechts €12,- bezorg je een kind al een onvergetelijke kerst! Want kerst hoort toch een feestelijk moment voor iedereen te zijn?

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Carlo Boszhard en zijn partner Herald Adolfs hebben nog steeds een kinderwens, maar zien af van adoptieplannen.

Geen ideale situatie

"Vanuit de wens om een gezin te starten, hebben we ons een aantal jaren georiënteerd op de mogelijkheden die er momenteel bestaan voor twee mannen. Er is namelijk een aantal wegen dat je kan bewandelen. Wij hebben rustig de tijd genomen om te kijken wat het beste bij ons past en belangrijker: wat goed voelt. Daaruit hebben we moeten concluderen dat de ideale situatie voor ons niet bestaat. Daarmee houdt onze zoektocht op, maar de kinderwens zal blijven bestaan," zegt hij tegenover De Telegraaf.

Kinderwens

Begin 2013 spraken de mannen hun kinderwens uit. Herald zei "altijd graag een kind" gewild te hebben, maar Carlo moest lange tijd niets hebben van het idee. "Het lijkt mij geweldig zo'n klein mensje te helpen opgroeien. Dat geldt toch ook voor jou, Carlo?'', zei Herald destijds in De Telegraaf, waarop Carlo reageerde met: ''Wel eerst écht tijd maken, maar, ja, dan zou ik het wel willen overwegen''.

Dolgelukkig

Hoewel een adoptiekind er niet komt, is Carlo nog steeds dolgelukkig met Herald. Elf jaar geleden vond hij het geluk bij Herald, "en gelukkig maar". "Het zou toch zonde zijn als ik alle mooie dingen die ik beleef niet met iemand zou kunnen delen. En ik ben natuurlijk best een saaie artiest, in die zin dat ik er niet de man naar ben om een nieuwe vriend te nemen en er een paar weken later weer vanaf te gaan. Ik zie het wel om me heen, maar ik ben toch blij dat ik dat onrustige niet heb. Ik hoop echt dat we nog een hele lange, mooie tijd voor ons hebben."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | (ANP)