Zeventien jaar lang waren Koen Wauters en zijn Valerie De Booser samen. Het twaalf jaar jongere naaktmodel kreeg het voor elkaar dat de Vlaamse succesvolle zanger zijn wilde haren kwijtraakte. Onlangs maakten ze echter bekend dat ze als vrienden uit elkaar gaan. Grote vraag is nu of Koen zijn Valerie heeft bedrogen…

Maandenlang hebben Koen Wauters (52) en zijn vrouw Valerie De Booser (40) voor hun huwelijk gevochten. Maar zeventien jaar na hun eerste afspraakje hebben ze besloten om niet meer samen verder te gaan.

Article continues after the ad

Geruchten

Al langere tijd gingen er geruchten dat het niet goed zou gaan met het huwelijk van Koen Wauters, de Vlaming die met zijn band Clouseau niet alleen België maar ook Nederland veroverde. Op zijn meest recente album Tweestrijd staan enkele songs die met name fans het idee gaven dat Koen het moeilijk heeft. Zo zingt hij over de kilte in een lange relatie, de twijfels en de angst. En over een man die te veel van huis is om een goede partner te zijn.

In een gezamenlijke verklaring maakte Koen onlangs op Instagram bekend: ‘Na 17 jaar lief en leed met elkaar te hebben gedeeld, hebben Valerie en ik besloten onze relatie te beëindigen. Ook al wilden we niks liever dan eeuwig bij elkaar blijven en ook al hebben we voor elkaar gevochten tot het einde, toch nemen we samen deze aartsmoeilijke beslissing.’ En dat terwijl Valerie nog maar een jaar geleden haar succesvolle kledingwinkel in Mechelen sloot en het stel met hun kinderen naar een nieuwe woning nabij Gent verhuisde, in de buurt van Valerie’s familie. 

Verhouding

De Vlaamse relatietherapeute Sybille Vanweehaeghe is niet echt verrast door het nieuws dat Koen en Valerie besloten hebben om na zeventien jaar een punt te zetten achter hun relatie. ‘Het is een symptoom van deze tijd,’ vertelt ze tegen de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. ‘De verleidingen zijn groter, de druk verhoogt. Ik merk in mijn praktijk dat koppels het vooral lastig beginnen te krijgen wanneer ze negen tot dertien jaar samen zijn. Dan gebeurt het meer dan eens dat ze er na vijftien jaar een punt achter zetten om vervolgens een verhouding te beginnen met iemand anders.Volgens Koen en Valerie is er geen ander in het spel.

Twee jaar terug vertelde hij aan Dag Allemaal: ‘Als ik in een relatie zit, ben ik altijd trouw. Dat kan ik met mijn hand op het hart zeggen. Ik heb nog nooit mijn liefje, laat staan mijn vrouw, bedrogen. Ik kijk zelfs niet naar andere vrouwen.’ En ook over Valerie, die in 2002 nog als verleidster mee heeft gedaan aan Temptation Island, heeft hij zich nooit zorgen gemaakt. ‘Ik ben totaal geen jaloers type en bij haar is dat ook niet nodig. Als zij eenmaal voor je kiest, kiest ze all the way voor jou.’ 

Beeld: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Editie 5 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.