Schaatsers Koen Verweij (31) en Jutta Leerdam (23) zijn al vier jaar een gouden setje. Naast een verliefd koppel zijn de twee ook topsporters die niets liever willen dan goud behalen op de Olympische Winterspelen in Peking dit jaar. De weg naar deze droom is vastgelegd en vanaf morgen te zien in een nieuwe documentaire op Videoland. 

Dat delen beide schaatsers trots op Instagram. 

Privébeelden

Naast loodzware trainingen, krijg je als kijker ook privébeelden te zien van het koppel. Documentairemaker Nick Hoedeman heeft het stel meer dan een jaar lang gevolgd. Videoland-eigenaar RTL kan ook een tipje van de sluier geven. 'De voorbereidingen zijn loodzwaar en lijken soms hun tol te eisen. Naast het compleet afzien zijn er ook momenten voor ontspanning. Tijdens de familiebezoeken spreken ouders, broers en zussen openlijk over de impact die het schaatsleven van Koen en Jutta op hun familieleven heeft.'

De tekst gaat verder onder de foto.

Article continues after the ad

Verliefd

In 2017, tijdens een trainingskamp, was het liefde op het eerste gezicht tussen de schaatsers Koen Verweij en Jutta Leerdam, die vorige week tot mooiste sportvrouw werd verkozen. Ze spraken direct af, al had Koen wel zijn twijfels. ‘Jutta was op dat moment nog maar achttien jaar,’ vertelde hij tegen Story. ‘Ik ben acht jaar ouder. Ik vond haar eigenlijk te jong, waardoor ik besloot om het eerst aan te kijken. Gelukkig maar, want ze bleek een stuk volwassener te zijn dan haar leeftijdsgenootjes. En dat kan ook eigenlijk niet anders. Zij is, net als ik, een topsporter. Voor ons is het heel normaal om vanaf je veertiende al niet meer thuis te wonen. Om op trainingskampen te gaan, ver weg bij je familie. Daardoor word je snel volwassen.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.