Neergeschoten, verongelukt, een overdosis drugs, verdronken. De Amerikaanse Kennedy-clan lijkt opnieuw door het noodlot getroffen te zijn. Bobby Kennedy’s kleindochter Maeve Kennedy Townsend Mc Kean en haar zoontje Gideon (8) zijn zo goed als zeker verdronken bij een ongeluk met een kano. 

Moeder en zoon verdwenen donderdagmiddag nadat ze met een kano in Chesapeake Bay het water op waren gegaan. The Washington Post meldt dat ze achter een bal aan waren gegaan die in het water was terechtgekomen. Vrijdagavond maakte de familie bekend dat ze vermoedelijk zijn overleden en dat naar hun lichamen wordt gezocht. "Met groot verdriet maak ik bekend dat de zoektocht naar mijn geliefde dochter Maeve en kleinzoon Gideon nu een bergingsoperatie is geworden", aldus Kathleen Kennedy Townsend. 

Noodlot

De Kennedy's worden al decennia lang geteisterd door het noodlot. In 1963 werd president John F. Kennedy doodgeschoten in Dallas. Vijf jaar later werd zijn broer Robert F. Kennedy, de grootvader van McKean, in Los Angeles vermoord tijdens zijn presidentscampagne. Ook de zoon van Robert F. Kennedy, David, stierf jong, nadat hij in 1984 een overdosis drugs had genomen. Dertien jaar later overleed zijn broer Michael onverwacht na een ski-ongeluk. Hun neef, John F. Kennedy jr., kwam in 1999 om het leven bij een crash met een privévliegtuig. Vorig jaar overleed een kleindochter van Robert F. Kennedy, de 22-jarige Saoirse, aan een hartstilstand. 

Politiek actief

Net als een groot deel van de familie was ook Maeve Kennedy Townsend McKean politiek actief. Haar huidige functie was directeur van een gezondheidsprogramma van de prestigieuze Georgetown University.

Article continues after the ad

Bron: Washington Post | Beeld: AFP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.