In de twee jaar na de talentenjacht K3 zoekt K3 hebben de nieuwe K3-zangeressen Hanne, Marthe en Klaasje een goede band met elkaar opgebouwd. De Vlaamse zangeressen Hanne en Marthe zeggen dat ze van de Nederlandse Klaasje hebben geleerd directer met elkaar te communiceren. Van bonje is daarom geen sprake, vertelden ze woensdag in Rotterdam tijdens de presentatie van hun album K3 Love Cruise. Dat is de derde cd van de meidengroep in de huidige samenstelling.

Klik

De dames hebben een klik met elkaar. 'Ik vind het wel heel straf (knap), want we zijn eigenlijk bij elkaar gezet. Maar eigenlijk klikt het wel heel goed en het is echt niet fake', zegt de roodharige Hanne. 'We hebben het oprecht heel gezellig', zegt Klaasje. 'We mogen ook zoveel leuke dingen meemaken en vullen elkaar aan.'

Directer

De Vlaamse Hanne en Marthe zeggen dat ze van de blonde Nederlandse Klaasje hebben geleerd directer te communiceren. Marthe: 'We communiceren heel goed. We zeggen heel snel wat we denken, dat hebben we een beetje van Klaasje geleerd. En als het eruit is kunnen we het oplossen. Het enige waar we nog op botsen zijn kledingdilemma's.'

Mening

'Het directe hadden we totaal niet in ons', erkent Marthe. 'Maar omdat Klaasje dat vanaf het begin had, hebben wij dat ook meegekregen en dat maakt het wel veel gemakkelijker. We zeggen nu ook alle drie onze mening, maar altijd op een goede en vriendelijke manier.'

Film

De nieuwe K3-zangeressen hebben dit jaar hun eerste film opgenomen op het cruiseschip ss Rotterdam. Hanne had nooit verwacht dat het trio al zo snel een film zou maken, maar ze hoopt nu al dat er meer volgen. 'Het album was al gedeeltelijk opgenomen voor de film. Het wordt een musicalfilm. De meeste nummers zitten ook in de film' vertelt Klaasje, die op het album ook op haar dwarsfluit is te horen.

Musical

Het album K3 Love Cruise is door het musicalkarakter wel anders dan de voorgaande, vindt Hanne. 'We moesten ook anders zingen, wat meer verhalend zingen. Nu mochten we heel vrij zingen en dat hoor je ook wel. Er is wel een verschil.' De film K3 Love Cruise draait vanaf 13 december in de bioscopen.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Nu het bekend is geworden dat de kinderen van Samantha de Jong en Michael van der Plas naar Spanje verhuizen staat de telefoon van Michael ongetwijfeld roodgloeiend. Op Facebook geeft Michael een reactie op de situatie.

Hij schrijft: 'Goedemorgen bijna middag.

Vanmorgen hiermee wakker geworden toen ik naar buiten keek. Om nog maar te zwijgen van al het moois dat ik zag toen ik mijn ogen open deed: mijn kindertjes veilig en wel in dit mooie land en mijn nieuwe vriendin druk bezig met het ontbijtje voor ons.

De media vandaag staan er vol van begrijp ik en de roddelbladen ook. Inderdaad zijn de kinderen mee naar Spanje en vandaag is de eerste dag hier. Over de thuissituatie heb ik niet zoveel te zeggen al heb ik er natuurlijk wel een mening over, het enige wat er toe doet voor nu is rust en stabiliteit voor de kinderen.

Als je als vader zijnde de moederrol helemaal in moet vullen, ontdek je pas echt wie je kinderen zijn. Althans, dat geldt voor mij. Ik kan goed merken dat de huidige rust en regelmaat een erg positief effect op ze heeft en ik zie twee schone en happy kleine bengeltjes door het huis rennen nu, lachend en zingend. Dit is ook wie ik ben, een vader en ondernemer, genietend van deze fase in ons leven.

Wij gaan straks denk ik bij het zwembadje kijken en lekker wat eten met de kids, Angelina krijgt huiswerk en gelukkig kan dat allemaal onder gecertificeerde begeleiding hier gedaan worden volgens de Nederlandse eisen, aan alles is gedacht. Lieve mensen ik wens jullie een fijne dag!'

Beeld: Peter Smulders

Het deelnemersveld van De Slechtste Chauffeur Van Nederland is bekend. Dit seizoen zijn het bekende Nederlanders die achter het stuur kruipen op het circuit.

Henk Westbroek in De Slechtste Chauffeur Van Nederland

Henk Westbroek heeft vijftien jaar geleden pas zijn rijbewijs gehaald. Of zoals zijn dochter Chrissie zegt: zijn rijbewijs gekregen. Henk rijdt uit principe niet achteruit en verliest wel eens het overzicht. Chrissie heeft haar vader opgegeven en is zijn bijrijder.

Michella Kox

Realityster Michella Kox heeft last van een flinke vorm van rijangst en durft bijvoorbeeld de snelweg niet op. Haar bijrijder is goede vriendin Leslie Keijzer, bekend van Gooische Meisjes.

Andere deelnemers

Oud Sesamstraat-actrice Gerda Havertong rijdt samen met haar dochter Zulema. Concentrate-host Bobbie Bodt doet mee met JayJay Boske als bijrijder. Temptation Island-ster Shady is opgegeven door goede vriend Koen Kardashian. Voormalig Dolly Dots-zangeressen Anita Heilker en Esther Oosterbeek maken het deelnemersveld compleet.

De vip-editie van De Slechtste Chauffeur van Nederland begint komende dinsdag op RTL 5, met John Williams als presentator en rijschoolhoudster Patricia Nijman en Tim en Tom Coronel als juryleden.

Beeld: Peter Smulders
(ANP)