Kjeld Nuis is geschrokken van alle aandacht die hij kreeg nadat bekend werd dat zijn relatie met Jill de Robles is gestrand.

Het Olympisch schaatskampioen vindt het moeilijk dat zijn leven de afgelopen tijd onder een vergrootglas ligt. 'Iedereen wil en mag overal iets van vinden tegenwoordig. Als ik iets doe of zeg, zijn daar gelijk reacties op,' zegt hij in Veronica Magazine. Naar eigen zeggen wilde iedereen van alles weten over de breuk.

Article continues after the ad

Geen invloed

De breuk tussen Kjeld en Jill, die ruim vijf jaar samen waren, werd vlak voor kerst wereldkundig. De twee woonden toen al niet meer samen. 'Toen het net uit was, belde die en die en die… Ik schrok me rot. Nu denk ik: zo gaat het, ik heb er verder geen invloed op. Stel dat ik hier op een dorpsfeest met iemand ga staan bekken, dan staat het de volgende dag overal in.'

Verstoppen

De schaatser probeert zich niets aan te trekken van alle belangstelling. 'Er wordt op me gelet, maar ik blijf toch doen wat ik doe. Als ik me voor iedereen die wat over me te zeggen heeft, moet verstoppen, heb ik geen leven. Sven zei laatst ook tegen me: Of je wilt of niet, ze hebben het over je.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP