Duncan Laurence kan nog niet helemaal geloven dat hij dinsdag in de show van Ellen DeGeneres zat. Zijn prachtige optreden samen met Fletcher staat inmiddels online.

'Ze houdt mijn freaking album in haar handen en ze lacht. Ik leef hiervoor', jubelt Duncan op Twitter. 'Ik ben zo zo zo ontzettend trots op ons', zegt hij vervolgens tegen Fletcher, met wie hij een duetversie van zijn hit Arcade zong. 

Article continues after the ad

Online ontmoeting

Duncan en Fletcher waren niet fysiek aanwezig in de studio. Ze hebben een videoclipachtige vertolking van Arcade opgenomen die is dinsdag in de show te zien was. Duncan Laurence koos er heel bewust voor het nummer Arcade voor de show van Ellen DeGeneres op te nemen in Hellevoetsluis, de stad waar hij opgroeide. Dat vertelde hij woensdagochtend in het Radio 1 Journaal. 

Small town

'Door corona is het onmogelijk om daarheen te reizen', vertelde Laurence verder. 'Maar we hebben ervoor gekozen het lied hier op te nemen. We hebben heel bewust gekozen voor Hellevoetsluis, de stad waar ik ben opgegroeid. Het is de small town waar ik in het lied over zing. Het leverde ook mooie, ijzig blauwe beelden op: ik achter de piano, bij de vuurtoren.'

Trots en vereerd

De zanger is trots en vereerd om bij zo'n iconisch iemand op Amerikaanse tv" te gast te zijn geweest. 'Het lijkt nu best snel te gaan in de VS, ik krijg steeds updates. Ik zou heel graag nu naar dat grote Amerika willen gaan: ik wil het zien, proeven, voelen! Hopelijk kan dat heel snel.'

Internationaal succes

Het optreden in The Ellen DeGeneres Show is Duncans tweede Amerikaanse tv-optreden in een week tijd. Vorige week was hij te zien in het praatprogramma The Today Show, waar hij eveneens Arcade ten gehore bracht. Arcade is momenteel een voorzichtige hit in Amerika. Het nummer waarmee Duncan twee jaar geleden het Eurovisiesongfestival won staat op het randje van de prestigieuze Billboard Hot 100.

Bekijk hier het hele optreden van Duncan bij Ellen DeGeneres

Bron: ANP | Beeld: instagram, Twitter, Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.