Hij had er al 73, maar desondanks is Jan Smit dolblij met zijn nieuwste gouden plaat. Die kreeg hij voor het album Met andere woorden, waarvan er sinds 20 september meer dan 20.000 exemplaren zijn verkocht.

Wanneer bij RTL Boulevard hem gevraagd wordt of hij ook zijn muziek laat horen aan zijn kinderen, antwoordt de zanger: 'Uiteindelijk horen zij het natuurlijk wel als eerste. En zij zijn natuurlijk altijd heel direct. Zij vinden het nummer van Lange Frans 'Fris' het leukst. Zij maken daar meteen van 'ze lust kip, ze lust nuggets'. Dat zijn kinderen, dat zijn kinderteksten. Dat vinden zij bijvoorbeeld veel leuker dan Bløf.' Jan heeft samen met zijn vrouw Liza twee kinderen, Senn en Emma.

Article continues after the ad

Twijfels

Het is voor Jan een gouden plaat met extra glans. 'Het is absoluut de minst verwachte gouden plaat. Het zijn toch hele andere liedjes.' Jan, die voorheen zelf in de pen klom voor zijn liedjes, benaderde voor Met andere woorden twaalf collega’s die nummers voor hem schreven. 'Het is leuk als je zoiets bedenkt, en iedereen ‘ja’ zegt, maar ik wist niet of het publiek hier überhaupt op zaten te wachten. Ik heb best wel twijfels gehad over hoe het zou uitpakken.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP, Boulevard | Beeld: Peter Smulders