Dave von Raven (frontman van band The Kik) besloot een jaar geleden alle alcohol uit zijn leven te bannen, maar geniet inmiddels toch weer geregeld van een drankje. "Ik vond het verschrikkelijk saai", zegt de levensgenieter in AD Magazine over zijn alcoholloze bestaan. "Ik ben dol op eten, ik ben dol op drinken."

Toch drinkt Dave niet meer zo excessief als vroeger. "Maar ik drink elke dag wel. Als het even tegenzit een paar whisky'tjes. En dagelijks wel biertjes of wijntjes bij het eten."

De reden

De 38-jarige zanger stopte met drinken omdat het hem teveel werd. "Ruim drie jaar geleden ben ik een keer onderuitgegaan. Van het ene moment op het andere voelde ik dat ik ging wankelen. Het leek alsof ik op watten liep, en de helft van mijn lijf begon te tintelen. Kortom: ziekenwagen erbij, naar het ziekenhuis. Gelukkig geen blijvende schade, maar het was wel een alarmbel die afging."

Katers

Die waarschuwing was volgens Dave het gevolg van een drukke tijd. "Waarin we in een cadans zaten van optreden-optreden-optreden. Zuipen hoorde daarbij. Een beetje drinken voor de gezelligheid is prima, maar er waren ook optredens waarbij er standaard een fles whisky doorheen ging. Op een gegeven moment merkte ik dat het me steeds zwaarder viel. De katers werden steeds erger."

Article continues after the ad

Dave leerde een wijze les in die periode, namelijk dat het artiestenleven mét drank, drugs en rock 'n roll niet lang is vol te houden. "Ik heb ook geleerd niet te veel dingen tegelijk te doen", gaat Dave verder over de lessen die hij leerde toen hij nog veel meer dronk. "Ik maak nu zo veel mogelijk eerst iets af voordat ik met iets nieuws begin. Ik heb nogal de neiging van de hak op de tak te springen."

Bron: RTL Boulevard, beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.