Dinsdagavond werd er een speciale uitzending ter nagedachtenis van Piet Paulusma uitgezonden op NPO1 in het programma Tijd voor MAX. Het eerbetoon aan de overleden weerman werd zeer gewaardeerd bij de kijker thuis. De documentaire Oant Moarn trok namelijk maar liefst 744.000 kijkers. 

In de speciale aflevering van dinsdagavond kwamen de kinderen van de weerman aan het woord. Zijn tweelingbroer Lume en Joke, de vrouw waar hij jaren mee getrouwd was, kwamen ook aan het woord. Ook had Piet nog een laatste boodschap voor het publiek. 

Laatste woorden

In de uitzending vertelt omroepbaas Jan Slagter over zijn laatste bezoek aan Paulusma. Zo bezocht Jan de weerman afgelopen zaterdag, een dag voordat hij overleed, nog. 'Hij zag me en een van de eerste dingen die hij zei was: 'Heb je een camera bij je?'', vertelt Slagter. 'Hij zei: 'Jan, zou je aan de Nederlanders willen zeggen dat ik ontzettend blij ben dat ze altijd naar mij hebben gekeken. Ik wil ze daarvoor bedanken. Over 4 jaar komt er een Elfstedentocht. Willen jullie dan aan mij denken?'.'

Tekst gaat verder na de tweet. 

Article continues after the ad

Ontroerd

Kijkers die de documentaire dinsdag gezien hebben, laten op Twitter weten dat ze zeer ontroerd zijn. 'Wat een mooi eerbetoon aan Piet Paulusma. Ik heb deze uitzending met een lach en een traan bekeken', schrijft iemand. Een ander: 'Wat een mooi en waardig eerbetoon/afscheidsuitzending voor/over Piet Paulusma. Je voelt echt dat het met liefde gemaakt is.' Hieronder nog een paar ontroerende berichten. 

Bron: Libelle, NU.nl | Beeld: Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.