Waar Sunil in eerste instantie overkwam als een agressieveling, wist hij al gauw de kijkers van ‘De Sleutel’ alsnog diep te raken. Tijdens de nieuwste aflevering ging het – net als in de eerste waarin de dakloze te zien was – vooral over hem, en dit keer zorgde hij niet voor een traan maar een lach bij televisiekijkend Nederland.

In De Sleutel reikt Beau van Erven Dorens (48) net als in zijn programma’s Het Rotterdam Project en The Amsterdam Project een hand uit naar daklozen. Hij biedt vijf mensen die op straat leven een sleutel aan van een woning – die twee maanden vooruit betaald is – én biedt hen hulp om hun leven weer op de rit te krijgen.

Article continues after the ad

Lucht

Al de eerste keer dat Sunil te zien was in De Sleutel kwam aan het licht dat hij de nodige problemen had: van heftige jeugdtrauma’s tot een alcoholverslaving. Hoewel de situatie van Sunil natuurlijk allesbehalve om te lachen is, weet hij – bewust of onbewust – toch voor wat luchtigheid te zorgen in het programma van Beau.

Strafblad

In de nieuwste aflevering is namelijk te zien hoe Sunil voor de rechter moet verschijnen. Hij kijkt ervan op dat hij geen bier mee mag meenemen tijdens de zitting; een opmerking die niet in de smaak valt bij de kijkers. Waar ze wél enorm om kunnen lachen, is wanneer Sunil reageert op een uitspraak van de rechter. Die benoemt namelijk dat zijn strafblad maar liefst 25 pagina’s telt. 'Ja,' reageert de Zwollenaar, 'maar jullie schrijven alles zo uitgebreid dus dat is logisch, dat het er 25 zijn.'

Stuk

Kijkers van De Sleutel vinden de uitspraak van Sunil hilarisch. 'Hahaha, ik ga stuk', klinkt het op Twitter. Ook schrijft iemand: 'Hahaha, die Sunil. Wat een vent.'

De tekst gaat verder onder de tweets.

De Sleutel

Het nieuwe programma van Beau is twee weken eerder van start gegaan dan gepland. Dit had te maken met de tegenvallende kijkcijfers van het vernieuwde Het Spijt Me, dat gepresenteerd werd door Caroline Tensen. De laatste twee afleveringen van dat programma werden niet meer uitgezonden op televisie, maar zijn wél op Videoland verschenen. De Sleutel is iedere dinsdagavond te zien op RTL4, om 21.30 uur. Aflevering gemist en wil je ‘m terugkijken? Dat kan hier.

Door: Flaironline | Beeld: Still