Slimste Mens is, na het NOS Journaal van acht en zes uur, het best bekeken programma van de dinsdagavond. Sinds de aftrap passeert het NPO2-programma geregeld de miljoen kijkers. Dinsdag keken ruim 1,1 miljoen mensen naar de quiz. Hello Goodbye scoorde beduidend lager dan een week eerder. Waar vorige week nog iets meer dan 1,1 miljoen mensen naar het programma met Joris Linssen keken, waren dat er nu 859.000.

De lijst werd aangevoerd door het NOS Journaal van acht uur, met 1,5 miljoen kijkers, en het NOS Journaal van zes uur, met 1,2 miljoen kijkers. Dat staat in cijfers van Stichting Kijkcijferonderzoek.

De Spelshow

Ook EenVandaag op NPO1 ging voorbij de miljoen geïnteresseerden. Ruim een miljoen mensen keken naar het programma, dat op de voet gevolgd werd door de Spelshow op NPO1. Daar keken zo'n 980.000 mensen naar.

Herhalingen

De commerciële zenders, die nu vooral herhalingen uitzenden, bleven wat achter op de publieke omroep. Het half acht nieuws op RTL4 had bijna 900.000 kijkers. Daarna was de kennisquiz Ik weet er alles van met Ruben Nicolai het populairste programma van de dinsdagavond, met 680.000 kijkers. Voor SBS 6 was Hart van Nederland met 671.000 kijkers het best bekeken programma.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.