Maandagavond was het tijd voor een nieuw programma op SBS6: na ‘Chateau Meiland’ werd de eerste aflevering van ‘Cultuurshock’ uitgezonden. Hierin was te zien hoe een Brabants gezin afreisde naar het ijskoude Siberië, om hun tijd door te brengen bij een gezin dat onderdeel uitmaakt van nomadenvolk de Nenetsen. Een bijzondere ervaring, maar hoe het drietal zich gedroeg, viel allesbehalve in de smaak bij de kijkers thuis.

In Cultuurshock is iedere maandag te zien hoe Nederlandse gezinnen hun koffers pakken en een week doorbrengen in een andere cultuur. De eerste aflevering gaat over de familie Wijtmans, bestaande uit moeder Lis, vader John en hun 18-jarige dochter Senna.

Omslag

Het gezin uit Eindhoven krijgt tijdens de reis onder meer te zien hoe het nomadenvolk normaal gesproken aan hun eten komt, wat tot kokhalsneigingen leidt bij het drietal. Daarnaast moeten ze hun behoefte doen in een gat in de grond, en slapen John, Lis en Senna in een tent gemaakt van rendierenhuid. En dat terwijl hun vakanties doorgaans naar de camping in Zuid-Frankrijk gaan, dus het is nogal een omslag voor de drie.

Respectloos

Kijkers van Cultuurshock zijn onder de indruk van het format van het programma, maar zijn minder te spreken over John, Lis en Senna. Het gezin wordt ‘respectloos’ en ‘negatief’ genoemd. “Leuk programma, maar wat een vervelende zeurende mensen”, wordt er dan ook getweet.

Article continues after the ad

Cultuurshock

Het programma Cultuurshock is een van de nieuwste aanwinsten van SBS6. Het seizoen bestaat uit zes afleveringen; iedere maandagavond om 21.30 uur wordt er eentje uitgezonden. 

Beeld: SBS | Flaironline.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.