Dat er elke week iemand naar huis moet in Heel Holland Bakt is geen verrassing. Maar wie er afviel, was deze week wél onverwacht. De thuisbakker was groot favoriet bij het publiek.

Niemand minder dan Aline moest vertrekken. De Limburgse, die in eerdere afleveringen verrassende baksels op tafel toverde, had niet haar beste week. Toch kwam het voor veel kijkers onverwacht dat zij ook daadwerkelijk naar huis is gestuurd.

Article continues after the ad

Nekslag

Aline was in de eerste aflevering nog ‘meesterbakker’, maar tijdens de aflevering van gisteren zag je het bloed het zo’n beetje uit haar gezicht wegtrekken… Bij de signatuuropdracht en de technische opdracht bungelde de Limburgse onderaan de ranglijst, maar de nekslag kreeg ze bij het spektakelstuk.

Té over-the-top

De opdracht was het maken van een totale ‘over-the-top’-taart, maar de jury vond Alines creatie… té over-the-top. Tja; iedereen heeft wel eens een dag of week dat het tegenzit, en Aline was gisteren duidelijk de pisang. Saillant was dat Aline zich voor het spektakelstuk liet inspireren door haar flamboyante zus Sanne (‘Die draagt ook allemaal make-up!’): hopelijk ontstaat er door de aflevering van gisteren geen familievendetta.

Kijkcijfers

Heel Holland Bakt trok gisteravond een indrukwekkende 3,2 miljoen kijkers en was daarmee glansrijk het best bekeken programma op televisie. Nadat vorige week de laatste mannelijke bakker afviel, zijn er nu nog vier vrouwen in de race voor de titel ‘Beste Thuisbakker Van Nederland’. De spannende finale komt in elk geval al angstvallig dichtbij!

 

Beeld: Peter Smulders | Superguide.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.