Frank en Rogier zijn bij hun debuut op RTL 4 direct richting de miljoen kijkers gegaan. Naar de eerste aflevering van Frank en Rogier Checken In keken dinsdag 906.000 kijkers, meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Het duo, dat begin dit jaar de overstap maakte van SBS6 naar RTL 4, kwam daarmee in de buurt van Opsporing Verzocht, dat op hetzelfde tijdstip 1,1 miljoen kijkers trok op NPO 1. RTL scoorde daarna ook met het nieuwe programma van Ruben Nicolai. Naar De Erfgenaam keken bijna 1 miljoen mensen. Alleen de Avondetappe op NPO 1 deed het met 1,1 miljoen kijkers net iets beter.

Getekend door het Leven

Op SBS6 deed André Hazes het iets minder goed dan vorige week. De tweede aflevering van zijn programma Getekend door het Leven werd door 402.000 mensen gezien. Vorige week trapte de zanger nog af met 478.000 kijkers.

Eigen Huis & Tuin

In de namiddag bleef ook de tweede aflevering van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven op RTL 4 de concurrentie van de 5 Uur Show op SBS6 voor. Zo'n 189.000 mensen stemden hun tv af op RTL en 72.000 op SBS. Beide programma's hadden wel zware concurrentie van de registratie van de Tour de France op NPO 1 waar 749.000 mensen naar keken.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.