In ‘Steenrijk, Straatarm’ is elke week opnieuw te zien hoe een minderbedeeld gezin van leven ruilt met een stel dat niet op de centen hoeft te letten, en op Twitter weet het programma keer op keer weer de nodige tongen los te maken. Zo ook afgelopen woensdag, toen vooral de vermogende Hoflandjes het gesprek van de avond waren.

De familie Hofland verruilt in de nieuwste aflevering van Steenrijk, Straatarm hun villa op Bonaire voor de woning van Cinthia en haar kinderen in het Noord-Hollandse Hoorn. Dat is niet het enige wat voor beide gezinnen omdraait: ook moeten ze het doen met elkaars weekbudget en algehele levensstijl. Daardoor heeft het minderbedeelde gezin voor een week maar liefst 1.250 Amerikaanse dollars te besteden, terwijl het rijke viertal rond moet zien te komen van zestig euro.

Article continues after the ad

Verwende kinderen

Wanneer Jurgen, Daniëlle en hun dochters erachter komen dat hun nieuwe weekbudget slechts een fractie is van wat ze normaal gesproken te besteden hebben, moeten vooral de kinderen even slikken. 'Ik wil m’n eigen budget', snikt een van de twee. En die opmerking schiet bij kijkers volledig in het verkeerde keelgat. 'Ik vind hier iets van', klinkt het op Twitter, terwijl andere kijkers de meiden 'verwend' en 'teleurstellend' noemen.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Afdingen supermarkt

Waar fans van Steenrijk, Straatarm zich bovendien over verbazen, is het moment waarop de Hoflandjes boodschappen gaan doen. Ze lopen met een rekenmachine door de winkel, maar komen er bij de kassa toch achter dat ze hun limiet hebben overschreden. In plaats van meteen iets weg te leggen, probeert Daniëlle af te dingen bij de medewerker. 'Óf ik moet het voor twintig euro mee kunnen krijgen, óf ik moet iets laten vervallen. Maar dat zou heel jammer zijn', zegt ze wanneer er een bedrag van 21,99 euro op het scherm verschijnt. Omdat de kassier weigert, moet de blondine toch iets terugleggen. Ze besluit om twee producten achter te laten in de winkel, maar zit dan nog steeds boven de twintig euro die ze te besteden heeft. 'Die tien cent zou je me niet kunnen matsen?', probeert ze nog een keer. De jongen achter de kassa stemt daarmee in en accepteert het briefje van twintig. 'Serieus?', vraagt een verontwaardigde twitteraar zich af. 'Zo werkt het niet in het echte leven.'

De tekst gaat verder onder de tweets.

Gemengde reacties rijke gezin

Waar Cinthia en haar dochters de hemel in worden geprezen, kunnen de Hoflandjes al met al rekenen op verdeelde meningen. De ene kijker noemt het stel 'heel sympathiek en warm', terwijl de ander daar heel anders over denkt. 'Als ik ooit rijk word en ik word zo irritant ervan, dan hoeft het van mij niet', klinkt het.

Heb je de aflevering gemist en wil je ‘m terugkijken? Dat kan hier.

Door: Flaironline | Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.