In tijden van de coronacrisis kun je gelukkig óók nog genieten van programma’s die niets met het virus te maken hebben. Zo ook ‘Steenrijk, Straatarm’, waarvan woensdagavond weer een nieuwe aflevering werd uitgezonden. De familie Van Briemen – het minderbedeelde gezin uit Zaandam – kon rekenen op veel lof van de kijkers, maar er was één ding waar ze over het algemeen niets van begrepen: de nieuwe tatoeage van moeder Patricia.

Steenrijk, Straatarm

In Steenrijk, Straatarm is elke week opnieuw te zien hoe een minderbedeeld gezin van leven ruilt met een stel dat niet op de centen hoeft te letten. In de nieuwste aflevering was de rijke feest-dj Maurice Huismans met zijn gezin te zien, tegenover het ‘straatarme’ gezin bestaande uit alleenstaande moeder Patricia, dochter Denise, zoon Rick en de pas éénjarige Caitlyn. De twee families ruilen een week van levensstijl, huis én budget. Dit betekent dat Patricia en haar kinderen ineens duizend euro te besteden hebben, terwijl Maurice en zijn vriendin het – samen met hun zoontje van drie – moeten doen met tachtig euro. Maar – zo stellen de rijken zelf – aangezien zij één gezinslid minder hebben, leggen ze ook een deel van het geld terug in het bakje en besluiten ze rond proberen te komen van zestig euro.

Article continues after the ad

Dure huurwoning

Patricia en haar kinderen besluiten een week te genieten van hun ruime budget en bedanken Maurice en zijn gezin dat ze mogen 'snoepen' van hun luxe bestaan. Zelf hebben ze namelijk niet veel te besteden. Alle kinderen van Patricia hebben een andere vader en de vaders van Rick en Caitlyn zijn uit beeld. Dit heeft ertoe geleid dat de alleenstaande moeder opdraait voor alle kosten en in haar eentje de torenhoge huur van zo’n duizend euro moet ophoesten. En dat terwijl ze 1.100 euro verdient per maand. Goedkoper gaan wonen is geen optie, gezien ze niet meer in aanmerking komt voor een sociale huurwoning.

Geweldig gezin

In de aflevering schiet de alleenstaande moeder meermaals vol, omdat ze zichtbaar dankbaar is voor deze ruime week maar ook met de neus op de feiten wordt gedrukt wat betreft haar eigen situatie. 'Het raakt me dat ik dat nooit zou hebben', horen we Patricia zeggen. En: 'Ik krijg wel het gevoel dat ik minder ben, omdat zij zo veel geld hebben'. Ze kan rekenen op veel lof én een hart onder de riem van televisiekijkend Nederland, net als haar kinderen Denise en Rick.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Toch is er één ding waar kijkers van Steenrijk, Straatarm niet over uitgepraat raken. Van het weekbudget besluit Patricia naar een tattooshop te gaan, om een nieuw plaatje over een oude tatoeage te laten zetten. Op haar onderarm staat namelijk in grote letters ‘Erwin’ geschreven, de naam van haar ex die 'allang' uit haar leven is. Waar de ene kijker haar keuze volledig begrijpt, heeft de ander er alleen maar negatieve woorden voor over. 'Ligt de prioriteit nu echt bij een tattoo?', vragen meerdere fans van het programma zich af.

Heb je de uitzending gemist en wil je ‘m terugkijken? Dat kan hier.

De oude tatoeage van Patricia:

Het nieuwe plaatje:

Door: Flaironline | Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.