In First Dates VIPS is te zien hoe bekende Nederlanders aan tafel schuiven voor een blind date. Althans… wie zijn al die mensen eigenlijk, vragen kijkers zich massaal af. In de tweede aflevering van het huidige seizoen zijn naast Johan Vlemmix ook actrice Jasmine Sendar, modeontwerpster Maria Tailor, YouTuber Thomas Brok en zanger Danilo Kuiters te zien. Bij het gros van twitterend en televisiekijkend Nederland begint alleen bij de Ter Land, Ter Zee en In De Lucht-ster een belletje te rinkelen.

Article continues after the ad

Date met Catherine Keyl? 

Hoewel de BN’ers naast Johan nauwelijks herkend worden door de kijkers van First Dates VIPS, zien ze wél een bekend gezicht in de date van Vlemmix. De zanger komt tegenover de Limburgse José te zitten, die volgens twitteraars maar wat veel weg heeft van niemand minder dan… Catherine Keyl (74).

Bijzonder afspraakje

Bij binnenkomst van José zit Johan al aan de bar. De Limburgse herkent hem meteen als 'fan van de Koninklijke Familie' en vindt het 'bijzonder' om uitgerend met hem op date te mogen gaan. Waar zij het wel leuk vindt om met Vlemmix aan tafel te schuiven in het First Dates-restaurant, denken kijkers daar héél anders over.

Paspoppen als hobby

Eenmaal met elkaar in gesprek geraakt, blijkt al gauw dat Johan en José iets gemeen hebben. Hij verzamelt namelijk paspoppen en zij beschildert ze. Toch blijkt Johan niet echt een geduldige verzamelaar te zijn, maar liever hele verzamelingen opkoopt. Omdat zelf sparen hem vaak te lang duurt, verzamelt hij liever verzamelingen. José snapt er niets van en is duidelijk niet de enige.

Magnetronkoning

Wanneer José aan Johan vraagt hoe het zit met zijn kookkunsten, geeft hij aan meer een 'magnetronkoning' te zijn. Zijn date giert het uit, maar laat uiteindelijk wel weten dat ze dat niét zou waarderen in een man. 'Dat mag hij doen als hij alleen thuis is', aldus de Limburgse voor de camera van First Dates VIPS. De twee praten ook over hoe druk Johan wel niet is, wat uiteindelijk leidt tot de vraag of hij in het weekend dan wel tijd vrij zou maken voor zijn vriendin. Hoewel Johan beseft dat dat wel zou moeten, geeft hij ook toe dat-ie daar moeilijk antwoord op kan geven.

Geen vonk

Hoewel er een hoop gelachen wordt aan tafel, blijkt er uiteindelijk geen sprake te zijn van een vlammetje tussen José en Johan. Meer dan vriendschap zit er niet in voor de twee, tot grote spijt van de kijkers thuis.

Beeld: NPO | Flaironline.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.